Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία... 3 Δεκέμβρη!


Κάθε χρόνο στις 3 Δεκέμβρη, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, θυμόμαστε τα άτομα με αναπηρία. Τα άτομα με αναπηρία, όμως, ζουν μαζί μας όλο το χρόνο. Μιλάμε για αυτά, εκδηλώνοντας αισθήματα συμπάθειας και συμπόνιας, αγοράζουμε πράγματα από τα bazaar που διοργανώνουν και .... γυρίζουμε το κεφάλι από την άλλη. Μιλάμε πολλές φορές εκ μέρους τους για τη θέληση και τα χαρίσματά τους. Τα ακούμε όμως όταν μιλάνε τα ίδια; Πώς είναι να είσαι ανάπηρος; Πώς αισθάνονται οι οικογένειές τους; Τι δυσκολίες αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους; Σε τι μοιάζουμε;
Σε τι διαφέρουμε;

Σε τι μοιάζουν και σε τι διαφέρουν μεταξύ τους;

Τι περιμένουν από εμάς;

Η αναπηρία είναι μια κατάσταση. Δεν είναι νόσος.

Ο κάθε άνθρωπος όποιος και να είναι, έχει το δικαίωμα του σεβασμού, έχει το δικαίωμα να πιστέψει στον εαυτό του, έχει το δικαίωμα να ελπίζει για το αύριο. Τα άτομα με αναπηρία έχουν αποδείξει με την ένταξή τους στον τομέα της εκπαίδευσης, της απασχόλησης και σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, ότι έχουν μεγάλο θάρρος και προσαρμοστικότητα.
 
 Δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις για τα άτομα με αναπηρία. Πρέπει να έχουν την ίδια περίθαλψη, την ίδια εκπαίδευση και τις ίδιες ευκαιρίες για να ζήσουν μια κανονική ζωή.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε; Η βοήθεια αρχίζει με το να τους καταλαβαίνουμε και να τους νοιαζόμαστε. Να έχουμε πάντα υπομονή και να δείχνουμε κατανόηση στους ανθρώπους που μπορεί να χρειάζονται λίγη παραπάνω βοήθεια.

Να προσφέρουμε εθελοντικά τη βοήθεια μας σε άτομα με αναπηρία. Ποτέ να μην κοροϊδεύουμε κάποιον που έχει μια αναπηρία. Όπως όλοι μας, έτσι και τα άτομα με αναπηρία εκτιμούν εκείνους που τους συμπεριφέροντε με σεβασμό και λεπτότητα.

ΑΝ Μ΄ΑΓΑΠΑΣ ΔΕΝ ΘΑ
ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ
ΑΝ Μ΄ΑΓΑΠΑΣ ΔΕΝ ΘΑ
 ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ
ΑΝ Μ΄ΑΓΑΠΑΣ ΔΕΝ ΘΑ
ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ  ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ
ΑΝ Μ΄ΑΓΑΠΑΣ ΔΕΝ ΘΑ
ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΩ
ΕΓΩ ΟΜΩΣ Σ΄ ΑΓΑΠΩ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ
ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ!
ΕΣΥ;
 
                                           
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
                                           
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ  ΑΓΑΘΗ

(αναδημοσίευση από www.naxosnews.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.