Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ


Το Υπουργείο Παιδείας και η μνημονιακή συγκυβέρνηση, τον τελευταίο χρόνο προσπαθούν να επινοήσουν τον καταλληλότερο μηχανισμό που θα επιτρέψει τις μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, οδηγώντας την εκπαίδευση στο μεσαίωνα και το σκοταδισμό, εις βάρος πάντα των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών.
       Πρώτα ήρθε η αξιολόγηση, οι συνεχείς πειθαρχικές διώξεις, οι επιθεωρήσεις και το γενικότερο κλίμα φόβου, ανθρωποφαγίας και αυταρχισμού που επιχειρείται να καθιερωθεί στους εργασιακούς χώρους. Τον προηγούμενο μήνα, το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο, με την οποία προσπαθεί να επιβάλλει τις απολύσεις των εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση μέσω των καταργήσεων και υποβαθμίσεων σχολείων.  

«Στα πέρατα της χώρας, στις εσχατιές της παιδικής λογοτεχνίας»


Ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων στα πλαίσια της προσπάθειάς του να γεφυρώσει τη δράση του και εκτός Νάξου και κινούμενο αντίθετα από τη λογική της πολιτικής ηγεσίας που βλέπει την εκπαίδευση και τους μαθητές της ως αριθμούς, φιλοξενεί στο νησί της Αμοργού το συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Κώστα Χαραλά.
Δίνεται έτσι η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες να αξιοποιήσουν την ευκαιρία στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης και των πολιτιστικών προγραμμάτων που εκπονούν και να έχουν την ευκαιρία για μια δια ζώσης επικοινωνία με το συγγραφέα.
Παράλληλα