Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την κατάργηση των οργανικών θέσεων


Με επείγουσα εγκύκλιο της Διεύθυνσης Διοικητικών Υποθέσεων Π.Ε. & Δ.Ε.  (44506/Δ4/2-4-2013) ζητείται από τους Περιφερειακούς Διευθυντές, εντός 2 ημερών, να καταγραφούν οι οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών «ενόψει της έκδοσης απόφασης σχολικών μεταβολών» τις οποίες μάλιστα προκαταβολικά θεωρεί «δυσανάλογες με το μαθητικό δυναμικό».
            Είναι φανερό ότι οι επανειλημμένες δεσμεύσεις του Υπουργού και των στελεχών του Υπουργείου Παιδείας ότι δε θα υπάρξουν συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων ήταν μια ακόμη ανέξοδη υπόσχεση. Εξ άλλου είναι συνηθισμένη η τακτική του Υπουργείου Παιδείας άλλα να δεσμεύεται και άλλα να κάνει.

Επιστολή προς τη διεύθυνση


Την Τρίτη 26 Μάρτη απεστάλη στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  νομού Κυκλάδων έγγραφο της Διεύθυνσης με α.π. 2596 σχετικά με τις άδειες των εκπαιδευτικών. Ειδικότερα έγινε αναφορά σε «πάγιες» ή «αποσπασματικές» τακτικές σχολείων όπου δίνονται άδειες χωρίς να γράφονται επίσημα. Κατά το έγγραφο τέτοια γεγονότα εγείρουν θέματα «ανισότητας» και «αδικίας» μεταξύ των εκπαιδευτικών.
Στο έγγραφο επίσης αναφέρεται ότι οι τακτικές αυτές έχουν γίνει γνωστές από «διασταυρωμένες πληροφορίες», και ότι «επί του παρόντος» η Διεύθυνση «δεν κρίνει σκόπιμο να κάνει αναφορά σε πρόσωπα και γεγονότα τα οποία γνωρίζει».
Κατά την άποψή μας τα τελευταία αυτά σημεία

SOS Συνάντηση για τις αμιαντοσκεπές


Αγαπητοί γονείς, εκπαιδευτικοί και συμπολίτες μας,

Τα παιδιά μας κινδυνεύουν καθημερινά, καθώς εκτίθενται διαρκώς στον καρκινογόνο αμίαντο. Δίπλα ακριβώς στο 3ο Δημ. Σχ. βρίσκεται η τεράστια αμιαντοσκεπή του κτηρίου της αποθήκης του ΚΕΠΠΥΕΛ Νάξου. Στο 2ο Δημ. Σχ. υπάρχουν τρεις αμιαντοσκεπές κάτω από τις οποίες στεγάζονται τρεις τάξεις και παίζουν όλα τα παιδιά του 2ου και του συστεγαζόμενου 4ου Δημ. Σχ. στα διαλείμματα. Η διάβρωση των αμιαντοσκεπών με την επίδραση της υγρασίας και της αλμύρας, τόσα χρόνια μετά από την τοποθέτησή τους και χωρίς καμία μέριμνα για συντήρηση, είναι τόσο μεγάλη που είναι οφθαλμοφανής. Μέσω του αέρα οι ίνες αμιάντου σκορπίζονται σεμεγάλη ακτίνα γύρω από τις αμιαντοσκεπές και δηλητηριάζουν όχι μόνο τα παιδιά που φοιτούν στο 3ο, στο 2ο και στο 4ο Δημ.Σχ. αλλά και τα παιδιά του 1ου, του 2ου, του 6ου, και του 7ου Νηπιαγωγείου, του Λυκείου και επιπλέον όσα αθλούνται στο Δημοτικό Στάδιο και στο Κλειστό Γυμναστήριο. Ο κίνδυνος βέβαια αφορά και σε όλους εμάς που ζούμε και κινούμαστε γύρω από το 3ο και το 2ο Δημ. Σχ. Χώρας Νάξου.
Σύμφωνα με έρευνες εκτιμάται ότι ως το 2020, η εισχώρηση ινών αμιάντου στον ανθρώπινο οργανισμό θα αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο. Η ασθένεια αυτή, ή άλλες ανίατες ασθένειες που προκαλούνται από τον αμίαντο, δεν εκδηλώνονται άμεσα. Εμφανίζονται από 20 έως 45 χρόνια ύστερα από την έκθεση του ανθρώπου στις ίνες του.