Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τη συνάντηση της Δ.Ο.Ε. με τον Υφυπουργό Παιδείας


Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συνεχίζοντας τις αγωνιστικές δράσεις ανάδειξης του τεράστιου ζητήματος της κατάργησης χιλιάδων οργανικών θέσεων που θα προκύψουν εάν εφαρμοστεί η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου, πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας σήμερα Τρίτη 16 Απριλίου 2013.
            Στη συνάντηση που έγινε με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαίτησε την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης εγκυκλίου που δυναμιτίζει τα θεμέλια του οικοδομήματος της δημόσιας εκπαίδευσης. Ζήτησε να σταματήσουν οι λογιστικές προσεγγίσεις των θεμάτων της εκπαίδευσης και να δοθεί έμφαση στους ποιοτικούς της δείκτες.
            Ζητήθηκαν επίσης διευκρινήσεις σε μια σειρά θεμάτων: ωράριο εκπαιδευτικών, ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, προσλήψεις αναπληρωτών, προϋπηρεσία αναπληρωτών, συμπτύξεις τμημάτων, ωράριο νηπιαγωγών, απολύσεις εκπαιδευτικών.
            Ο Υφυπουργός Παιδείας έδωσε τις ακόλουθες απαντήσεις:

Σύλλογος ΠΕ "Γ.Σεφέρης": Nα μη συμπληρώσει καμία νηπιαγωγός, το νέο ερωτηματολόγιο

Λάβαμε από μέλος του συλλόγου μας και αναδημοσιεύουμε την παρούσα ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στο alfavita.gr:


Προς : νηπιαγωγούς μέλη του Συλλόγου μας.  
Θέμα : Nα μη συμπληρώσει καμία νηπιαγωγός, το νέο ερωτηματολόγιο.
Νέο ερωτηματολόγιο για συμπλήρωση έστειλε η σχολική σύμβουλος των νηπιαγωγών της Νέας Ιωνίας, με ερωτήματα για το «πόσα παιδιά έχει το σχολείο, πόσα προνήπια, πόσες και ποιες εκδηλώσεις και προγράμματα έχει κάνει το νηπιαγωγείο, πόσους μαθητές ΑΜΕΑ έχει το νηπιαγωγείο», και άλλα τέτοια.

Ενημέρωση για διαγωνισμό

Η παρούσα ανάρτηση έχει ως σκοπό να σας ενημερώσει για τη συμμετοχή μαθητριών από τις Κυκλάδες στην τελική φάση πανελλαδικού διαγωνισμού ζωγραφικής που διοργανώνει εταιρία πληροφορικής. Όπως μας ενημέρωσαν μέλη του συλλόγου μας, συμμετέχουν ένα κορίτσι από τη Νάξο και ένα από την Πάρο. Για να ψηφίσετε τις μαθήτριες κάντε κλικ  επάνω στις εικόνες.
ΑΜΑΛΙΑ ΠΙΛΙΝΤΣΙ, Δημοτικό σχολείο Αγίου Αρσενίου Νάξου
ΝΤΕΝΙΣΑ ΜΑΡΚΟΥ, Δημοτικό σχολείο Αγκαιριάς Πάρου

Ανακοίνωση της ΔΟΕ σχετικά με την παρουσία ελεγκτών στα σχολεία


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Τις τελευταίες μέρες  κυκλοφορούν φήμες που προέρχονται από ανώνυμες «διαρροές» και «έγκυρες» πληροφορίες σχετικά με αιφνιδιαστικές επισκέψεις ελεγκτών του Σώματος  Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης  σε  σχολεία.
Την προηγούμενη εβδομάδα το φαινόμενο έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις με ανάλογες (αβάσιμες) πληροφορίες να διακινούνταν σε όλη τη Ελλάδα, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας σε σχολεία και εκπαιδευτικούς, ενώ κάτω από το βάρος αυτών των πληροφοριών κάποια στελέχη της  διοίκησης και διευθυντές  σχολικών μονάδων  αντιδρούν σπασμωδικά θέτοντας ανύπαρκτα ζητήματα για το ωράριο των συναδέλφων, τους οποίους  καλούν αιφνιδιαστικά και παράνομα  στα σχολεία εκτός ωραρίου ή τους καλούν να λάβουν έγγραφη άδεια για  απουσία στο «κενό» τους,  προκαλώντας πανικό που επηρεάζει την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.:

Πασχαλινό παζάρι

Λάβαμε και σας κοινοποιούμε την παρακάτω πρόσκληση για πασχαλινό παζάρι:

Σας προσκαλούμε στο Πασχαλινό Παζάρι που διοργανώνει ο Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Νάξου το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου στο εστιατόριο ΣΑΡΡΗΣ (απέναντι από το κοσμηματοπωλείο ΝΑΟΣ, στο στενό του Waffle House) Ώρες 10 π.μ. έως 8 μ.μ.



Θα βρείτε λαμπάδες, στολίδια, γλυκά, όλα χειροποίητα!