Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Σεμινάριο Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας στη Νάξο

Το Κέντρο Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ», με την υποστήριξη του Σχολικού Συμβούλου 3ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Κυκλάδων, διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο για την πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας, που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων Νάξου.
Τίτλος σεμιναρίου: «Εκπαιδεύω σήμερα: επαναπροσδιορίζω το ρόλο μου – διαμορφώνω νέες συνθήκες μάθησης»
Στόχος  του σεμιναρίου είναι μέσα από βιωματική εκπαίδευση και αξιοποιώντας την ομάδα των ομότιμων, οι εκπαιδευτικοί :
  • να γνωριστούν, να συνδεθούν, να επικοινωνήσουν με ένα διαφορετικό τρόπο
  • να διερευνήσουν τις ανάγκες του ρόλου τους στο σήμερα
  • να προσδιορίσουν τις συνθήκες που ευνοούν το καλό συγκινησιακό κλίμα στην τάξη, το οποίο ενισχύει τη μαθησιακή διαδικασία.
Χρόνος υλοποίησης: Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014,  5.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ. & Σάββατο   11  Οκτωβρίου 2014, 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.
Χώρος διεξαγωγής: πρώην Σχολή Ουρσουλινών (Κάστρο Χώρας)
Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν και οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων. Με την ολοκλήρωσή του θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.
Για όποιον ενδιαφέρεται να συμμετέχει, είναι απαραίτητο να δηλώσει συμμετοχή μέχρι τη Δευτέρα 06/10/2014  στο τηλ. 22840 24745 (9–2 μ.μ.) ή στο  thiseasp@otenet.gr  ή στο fax 22840 28011, δηλώνοντας το όνομα, την ειδικότητα, το σχολείο και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη του σεμιναρίου Φωτεινή Θεοδωροπούλου, ψυχολόγο – στέλεχος πρόληψης.

Αναστασία Προκοπίου – Επιστημ. Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ»
Κων/νος Κλουβάτος – Σχ. Σύμβουλος 3ης Περιφέρειας Δημ. Εκπ/σης Κυκλάδων