Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Αιτήματα επαναλειτουργίας και προαγωγής σχολικών μονάδων


Ημερίδα με θέμα: «Ενδείξεις πρώιμων δυσκολιών προφορικού και γραπτού λόγου στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία: Ανίχνευση & παρέμβαση»





Τα τελευταία χρόνια γίνεται συχνά λόγος για την εμφάνιση έντονων δυσκολιών στον προφορικό και γραπτό λόγο, στα παιδιά προσχολικής ηλικίας, αλλά και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα τόσο μάθησης, όσο και κοινωνικά και συναισθηματικά. Λαμβάνοντας υπόψη τις πολυεπίπεδες επιπτώσεις των δυσκολιών αυτών για το παιδί, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η πρώιμη ανίχνευση και παρέμβαση τους, με στόχο την εξομάλυνση και αν είναι δυνατόν την αντιμετώπιση τους.
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, διοργανώνει την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στις 6.30 μ.μ. στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου, ημερίδα με θέμα: «Ενδείξεις πρώιμων δυσκολιών προφορικού και γραπτού λόγου στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία: Ανίχνευση & παρέμβαση». Η ίδια εκδήλωση θα επαναληφθεί στην Αμοργό τους επόμενους μήνες. Ομιλητές της εκδήλωσης είναι ο Βασίλης Ηλιόπουλος, Λογοθεραπευτής και η Μαρουδιά Σταυριανού, Φιλόλογος και Ειδική Παιδαγωγός.