Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

H πρωθυπουργία διαπομπεύει τις μετριότητες


Tου Χρηστου Γιανναρα
Δεν έχουν νόημα, είναι αποδεδειγμένα ατελέσφορες οι εκκλήσεις, οι προτροπές, οι υποδείξεις σε ανθρώπους των κομμάτων. Tο πάθος για την πολιτική ως παίγνιο μοιάζει ανίατη ασθένεια, ανήκε στη βλάβη.
Eπείγεται η «Nέα Δημοκρατία» να γίνει κυβέρνηση με οποιοδήποτε τίμημα. Δεν την ενδιαφέρει αν θα κυβερνήσει σε κράτος που θα έχει κηρύξει στάση στις πληρωμές μισθών και συντάξεων, με πανικόβλητα πλήθη στους δρόμους να εγκληματούν χωρίς χαλινό.

Το «κούρεμα», το PSI, τα ομόλογα και το βρετανικό δίκαιο

Αναδημοσιεύουμε ενδιαφέρον άρθρο από την κυριακάτικη Καθημερινή. Οι υπογραμμίσεις δικές μας.


Tου Σταυρου Λυγερου
Ηταν εξ αρχής σαφές ότι χωρίς γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους ελπίδα διεξόδου από την κρίση δεν μπορούσε να υπάρξει. Από αυτές τις στήλες το τονίζαμε, αλλά ο Παπανδρέου δεν ήθελε να ακούσει κουβέντα για κούρεμα, επικαλούμενος το εθνικό συμφέρον! Ενάμιση χρόνο μετά, οι ίδιοι που ξόρκιζαν το κούρεμα το έχουν αναγάγει στην απόλυτη σωτηρία. Ο Παπαδήμος, μάλιστα, το ξόρκιζε μέχρι προ τριμήνου.

Συνάντηση του προέδρου του συλλόγου με το δήμαρχο Νάξου και μικρών Κυκλάδων

Συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του συλλόγου με το δήμαρχο με σκοπό να διερευνηθεί η δυνατότητα παραχώρησης από το δήμο κάποιας αίθουσας προκειμένου να στεγαστεί ο σύλλογος,