Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Εθελοντική αιμοδοσία


Περί μεσοπρόθεσμου

Από το γειτονικό μας σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πάρου - Αντιπάρου "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΟΣ":

Προς:
τη Δ.Ο.Ε.,
τα δημοτικά σχολεία Πάρου - Αντιπάρου
την Πανκυκλαδική:
(σύλλογος εκπ/κών Α΄βάθμιας εκπ/σης Σύρου- Τήνου- Μυκόνου
 σύλλογος εκπ/κών Α΄βάθμιας εκπ/σης Άνδρου- Κέας- Κύθνου- Σερίφου
σύλλογος εκπ/κών Α΄βάθμιας εκπ/σης Θήρας- Ίου- Θηρασιάς- Σικίνου-
Ανάφης- Φολεγάνδρου
 σύλλογος εκπ/κών Α΄βάθμιας εκπ/σης Νάξου- Μικρών Κυκλάδων) ,
τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας Ν. Κυκλάδων,

Κοινοποίηση: alfavita
esos

Πάρος, 11/12/2012
Α.Π.  15


Θέμα: Περί μεσοπρόθεσμου

Με την ψήφιση του Μνημονίου Νο3-ν.4093/2012 (μεσοπρόθεσμο), εγκρίθηκε νέο κύμα μείωσης μισθών, κλοπής συντάξεων, ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας, κατάργησης κοινωνικών αγαθών, καταστρατήγησης δημοκρατικών ελευθεριών, έντασης της καταστολής.
Η ΤΡΟΪΚΑ απαίτησε απολύσεις στο Ελληνικό Δημόσιο και παρά την αντισυνταγματικότητα των απαιτήσεών της, προκειμένου να “σωθούμε για 3η φορά” τις πήρε.
Το κύμα απολύσεων ξεκινάει με 800 “επίορκους” ,προσχηματικά και για να χρυσώσει το χάπι, με τους de facto “κακούς”, για να φτάσει ως το τέλος του '12 σε 2000 απολύσεις “προσληφθέντων χωρίς ΑΣΕΠ”(βισματούχους τάχα). Συνολικά, ωστόσο, προβλέπονται 150.000 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων ως το 2015. Οι 25.000 από αυτούς θα πρέπει να φύγουν μέχρι το τέλος του 2013, ενώ από το '13 κι έπειτα θα απολύονται 5000 εργαζόμενοι κάθε 3μήνες (περίπου 1700 άτομα κάθε μήνα).
Οποιαδήποτε ανώνυμη καταγγελία μπορεί να οδηγήσει σε  αυτοδίκαιη αργία, αφού βασικό χαρακτηριστικό του νόμου σε αυτό το ζήτημα είναι ότι δεν ισχύει το “ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου” αλλά τίθεσαι σε αυτοδίκαιη αργία μόνο από το κατηγορητήριο.