Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση της Ι.Μ. Παροναξίας για τις καμπανοκρουσίες


Η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας μαζί με όλες τις Μητροπόλεις της Ελληνικής Επικρατείας μετά από πρόταση του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης συμμετέχει στον πανηγυρικό εορτασμό για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας, της Ηπείρου μας και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου μας (1912-2012) από τον τουρκικό ζυγό.
            Στα πλαίσια αυτά την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 εορτή του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου και ημέρα απελευθερώσεως της Θεσσαλονίκης πρωτεύουσας της Μακεδονίας και ώρα 10:30 το πρωί θα ηχήσουν χαρμόσυνα επί τρίλεπτο (3΄) οι καμπάνες των Ενοριακών Ιερών Ναών της Μητροπολιτικής μας περιφερείας.
            Να σημειωθεί ότι οι κωδωνοκρουσίες εκ παραδόσεως είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις μεγάλες ιστορικές στιγμές του Έθνους μας και ιδίως σ’ αυτές της απελευθερώσεως, ενώ οι καμπάνες αποτελούν αναπόσπαστα προαιώνια σύμβολα της Ελληνορθόδοξης ιδιοπροσωπείας μας.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.