Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

«Κάτω απ’ την Πορτάρα και στη Νάξο το προσοντολόγιο θα το κάψω»


Με κεντρικό σύνθημα «κάτω απ’ την Πορτάρα και στη Νάξο το προσοντολόγιο θα το κάψω», οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα το μεσημέρι στην πλατεία Πρωτοδικείου Νάξου και πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του νησιού με στάσεις σε σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες.
Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας βαθμίδας, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις εναντίον του νέου συστήματος προσλήψεων απήχαν σήμερα από τα καθήκοντά τους. Συγκεκριμένα η ΔΟΕ (δάσκαλοι δημοτικών) πραγματοποίησε 24ωρη απεργία, ενώ η ΟΛΜΕ (καθηγητές γυμνασίων και λυκείων) πραγματοποίησε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00.




 Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την απόσυρση του νέου νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών, ενώ ζητούν να ληφθεί η προϋπηρεσία και το πτυχίο ως τα βασικά κριτήρια.
Οι εκπαιδευτικοί της Νάξου με πανό και συνθήματα όπως «μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, όχι στην παιδεία των περικοπών», «αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στον υπουργό παιδείας» αλλά και «κάντε ωρομίσθιο τον Υπουργό Παιδείας και στείλτε τον να εργαστεί στους Φούρνους Ικαρίας» κατέληξαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου διάβασαν στα μέλη της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νάξου που βρίσκονταν εκεί τις θέσεις και τα αιτήματα που διεκδικούν.
 Σημειώνεται ότι η συζήτηση και ψηφοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί τελικά την Πέμπτη.
Η τοποθέτηση των αναπληρωτών στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.  





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.