Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΠΟΡΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΕΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετά τους αγώνες που έδωσε ο κλάδος μας για τη μη εφαρμογή του θεσμού της ΑΕΕ, προπομπού της αξιολόγησης, που βαθύτερο σκοπό έχει τη συρρίκνωση της δημόσιας παιδείας, την κατηγοριοποίηση σχολείων και τις απολύσεις «πλεοναζόντων» εκπαιδευτικών, υπό τις υποδείξεις της τρόικας, έφτασε η αποφράδα ημέρα που το προσωπείο των κυβερνητικών προθέσεων δεν άντεξε άλλο την εκ γενετής υποκρισία του και έπεσε θριαμβευτικά. Η ανάπτυξη «σχέσεων εμπιστοσύνης» που υποσχόταν η ΑΕΕ πήγε περίπατο. Ο ρόλος και η γνώμη των συλλόγων διδασκόντων αποδείχθηκε ότι τελικά περισσεύει και δεν έχει θέση στο σύγχρονο δημοκρατικό σχολείο που επικαλείται…

Μέχρι ωστόσο να αποδειχθεί από το νομικό τμήμα της ΔΟΕ η παράνομη φύση της εγκυκλίου, που θα οδηγήσει στην ακύρωσή της, καθώς και όλων των ενεργειών που θα την ακολουθήσουν από την πλευρά των σχολείων (διευθυντών και εκπαιδευτικών), ο σύλλογός μας καλεί όλα τα μέλη του, και ιδιαίτερα τους διευθυντές και προϊσταμένους, σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 18:30 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου για τη συζήτηση της πορείας που πρέπει να ακολουθήσουμε ενάντια στην προωθούμενη αξιολόγηση και την πολιτική αυταρχικότητα. Παράλληλα, βάσει και των αποφάσεων της ΔΟΕ, προτείνουμε τα εξής:

· Οι Σύλλογοι Διδασκόντων, όσοι δεν το έχουν ήδη κάνει, να επιβεβαιώσουν τη βούλησή τους να μη στελεχώσουν εθελοντικά τις ομάδες εργασίας, να ολοκληρώσουν τη σύνταξη των πρακτικών και να γνωστοποιήσουν την αρχική τους απόφαση στο σύλλογό μας, προκειμένου να ενημερώσουμε εγγράφως τη ΔΟΕ για τη στάση που κράτησαν τα σχολεία ευθύνης του συλλόγου μας.

· Οι συνάδελφοι Διευθυντές, εφόσον προχωρήσουν στον ορισμό ομάδων εργασίας, να αναφέρουν στην πράξη ανάθεσης ότι το κάνουν από υπηρεσιακό και μόνο καθήκον, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν πως καλούνται να εκτελέσουν μια παράνομη εντολή, για την οποία δηλώνουν την αντίθεσή τους.

· Μετά την πράξη ανάθεσης του Διευθυντή, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, αφού πάρουν αντίγραφο της πράξης, θα πρέπει να συντάξουν έγγραφο, συνολικά ή ο καθένας χωριστά, το οποίο θα καταθέσουν στο Διευθυντή του σχολείου και θα αναφέρει ότι θεωρούν την εντολή του παράνομη και ότι θα την εκτελέσουν, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός τους.

Η εγκύκλιος της «επιστράτευσης» δικαιώνει τους μέχρι τώρα αγώνες μας!
Ενωμένοι μπορούμε να δώσουμε με επιτυχία και αυτή τη μάχη!

Όλοι στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Πέμπτης 3 Απριλίου, στις 18:30,
στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου

Μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Απριλίου, ημέρα έναρξης νέου κύκλου σεμιναρίων των Σχολικών Συμβούλων στην Αθήνα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.