Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

            Με αφορμή το υπ’ αρ. πρωτ. 394/20-01-2014 έγγραφο της Προϊσταμένης του Τμήματος Παιδ. και Επιστ. Καθοδήγησης Ν. Αιγαίου με το οποίο καλούνται, με ιδιαίτερη σπουδή και μέσα σε ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, οι Σχολικοί Σύμβουλοι και οι Διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν για την πορεία εφαρμογής της ΑΕΕ,  καλούμε τους Διευθυντές και τους συναδέλφους όλων των σχολείων σε αγωνιστική ετοιμότητα και συσπείρωση.
   Εφαρμόζοντας τις προηγούμενες αποφάσεις των ΓΣ και των ΔΣ των Συλλόγων μας καθώς και τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας
   Συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε υπογραφές ενάντια στην Αξιολόγηση ΕΕ – Αυτοαξιολόγηση με βάση το κείμενο της ΔΟΕ
  Καλούμε τους σχολικούς συμβούλους να μη συμπράξουν στην υλοποίηση της Αξιολόγησης ΕΕ – Αυτοαξιολόγησης
   Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να συνεδριάσουν άμεσα και να δηλώσουν αρνητική θέση για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας  και τους συναδέλφους να μη εκδηλώσουν εθελοντικά ενδιαφέρον για συμμετοχή στις Ομάδες Εργασίας. Επισημαίνουμε ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν είναι υποχρεωμένος να θέσει υποψηφιότητα στο Σύλλογο των Διδασκόντων του σχολείου ή του Νηπιαγωγείου για συμμετοχή στις Ομάδες Εργασίας.
   Ως σχέδιο Πρακτικού του Συλλόγου των Διδασκόντων προτείνουμε το κείμενο:



Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ........... Δημοτικού Σχολείου ........................ δηλώνει ότι είναι αντίθετος με τη λεγόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων. Η αξιολόγηση δεν υπηρετεί την προώθηση των σύγχρονων μορφωτικών, εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών αναγκών των μαθητών, δε στοχεύει στην καλυτέρευση του εκπαιδευτικού για να ανταποκριθεί σε αυτές. Το σχολείο που διαμορφώνεται, μέσω και της αξιολόγησης, οδηγεί στην υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών, υποτάσσεται στους δείκτες της αξιολόγησης, στη συρρίκνωση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου, επιδιώκει και θα έχει σαν αποτέλεσμα την απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών και τη χειροτέρευση των εργασιακών και μισθολογικών συνθηκών. Δεν θέλουμε σχολεία και μαθητές πολλών ταχυτήτων, το δικαίωμα στη μόρφωση πρέπει να είναι ενιαίο για όλα τα παιδιά. Στην κατεύθυνση αυτή, με βάση την απόφαση του σωματείου μας και του κλάδου μας, δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην «αυτοαξιολόγηση» της σχολικής μονάδας και δεν συγκροτούμε τις ομάδες εργασίας.



Δεν προχωρούμε στη στελέχωση των ομάδων εργασίας. 
Δεν συμμετέχουμε σε καμία επιμορφωτική - ενημερωτική συνάντηση. 

ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.