Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Και ο σύλλογος της Θήρας για την κατάργηση οργανικών θέσεων

Το Υ. ΠΑΙ. Θ. Π. Α. με το έγγραφο (44506/Δ4/02-04-2013) το οποίο στάλθηκε στους Περιφερειακούς Διευθυντές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σκοπεύει να καταργήσει χιλιάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, να καταργήσει ουσιαστικά το Ολοήμερο σχολείο και να οδηγήσει σε διάλυση το Δημόσιο Σχολείο. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «…μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα, η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό...».

Το Υπουργείο ορίζει την οργανικότητα με βάση τους 25 μαθητές ανά εκπαιδευτικό και μέσα από στατιστικές αλχημείες επιχειρεί να διαλύσει το δημόσιο σχολείο και να καταργήσει κάθε εργασιακό δικαίωμα των εκπαιδευτικών. Δημιουργεί αφενός ολιγοθέσιες σχολικές μονάδες και αφετέρου προχωρά στη σύμπτυξη τμημάτων στα μεγαλύτερα σχολεία. 

Καθορίζει ακόμα και τις ακόλουθες ενέργειές του με τη φράση: «Ενόψει της έκδοσης Υπουργικών Αποφάσεων σχολικών μεταβολών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης»,ανοίγοντας έτσι το δρόμο για απώλεια χιλιάδων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Πάνω από 7.000 θέσεις εργασίας θα χαθούν για τους εκπαιδευτικούς, πολλοί θα αναγκαστούν να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές και το σύνολο των συναδέλφων μας αναπληρωτών θα απολυθεί.

ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ : ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

Καμιά κατάργηση οργανικής θέσης – κανένας υποβιβασμός σχολείου – καμιά συγχώνευση σχολείων – καμιά σύμπτυξη τμημάτων – καμιά αύξηση ωραρίου – καμιά υποχρεωτική μετακίνηση.




ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.