Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Οι άριστοι με τους άριστους


Σε μία δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε λόγω της περιδίνησης που έχει προκαλέσει η παγκόσμια και ελληνική οικονομική κρίση, θεωρούμε ότι είναι μάταιο, άκαιρο και άκυρο να αγωνιζόμαστε εναντίον της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.
Στις συνθήκες αυτές είναι προκλητικό για την κοινωνία να βλέπει ότι εξακολουθούμε να ανήκουμε στην προνομιούχο κάστα των εκπαιδευτικών όπου καλοκαίρι, Χριστούγεννα, Πάσχα καθόμαστε, έχουμε μειωμένο ωράριο, κάνουμε διαλείμματα, πηγαίνουμε εκδρομές,
πολλές φορές τρώμε το κολατσιό των παιδιών και «το παραδάκι να πέφτει».
Ήρθε η ώρα να ξεχωρίσουμε οι άριστοι εκπαιδευτικοί. Οι άριστοι να προοδεύσουμε και να προαχθούμε, οι μέτριοι να παραμείνετε στην υπηρεσία (στάσιμοι μισθολογικά όπως είναι το δίκαιο και το σωστό) και οι κακοί να σας δωθεί μια ευκαιρία και μετά να απολυθείτε.
Τι πιο ωφέλιμο για να αποτελέσει παράδειγμα για τις ευαίσθητες παιδικές ψυχές από μια τέτοια αξιολόγηση. Με αυτή την αξιολόγηση θα μπορέσουν να κατανοήσουν οι μαθητές τη σημασία του να ξεχωρίζουν, θα ευνοήσει τον ευγενή και υγιή ανταγωνισμό μεταξύ τους, θα τους δίνει ένα κίνητρο και έναν λόγο να κάνουν την αντιγραφή και τα φυλλάδιά τους.
Συνάδελφοι,
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΥΣ ΤΗΣ
ΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ 
ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ
VENCEREMOS!

2 σχόλια:

  1. Πολύ σωστό!Συμφωνώ!Αυτό είναι το πρόβλημα της εκπαίδευσης μια τέτοιου είδους αξιολόγηση!Επομένως, ΝΑΙ στην αξιολόγηση!Να μείνουμε οι Άριστοι και Καλοί Δάσκαλοι!Να μείνουμε οι καλύτεροι να σφαζόμαστε με το βαμβάκι μεταξύ μας. Τι θα πει συνάδελφος και συναδελφικότητα? Ο σώζων ευατόν σωθήτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό αγαπητέ ανώνυμε, είναι το εκατοστό σχόλιο που γίνεται στο ιστολόγιό μας! Κερδίζεις λοιπόν ένα βαθμό στους εκατό συν κατά την επικείμενη αξιολόγηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.