Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Έξω η Χρυσή Αυγή από τα σχολεία


Με αφορμή επερώτηση βουλευτή της Χρυσής Αυγής προς τον Υπουργό Παιδείας για το πρόγραμμα: «Ως πρόσφυγας μπροστά στη μετανάστευση», που πρόκειται να υλοποιηθεί σε τμήματα σχολείου της Ν. Φιλαδέλφειας, και την απαίτησή του να ελεγχθεί το πρόγραμμα λόγω του τίτλου του και να αποδοθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες, το Δ.Σ. της ΔΟΕ:

·                     Καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στην εκπαιδευτική κοινότητα τις απαράδεκτες και φασιστικές παρεμβάσεις της Χρυσής Αυγής στο παιδαγωγικό και διδακτικό έργο των εκπαιδευτικών. Δεν είναι η πρώτη φορά. Στηριγμένη στα απαράδεκτα περιθώρια που δημιουργεί το πειθαρχικό δίκαιο για εκβιασμούς και απειλές, επιδιώκει να επιβάλλει τη σιωπή μέσω του φόβου.
·                     Δηλώνει απερίφραστα ότι η εκπαιδευτική κοινότητα δεν φοβάται ούτε υποτάσσεται. Οι προσπάθειες της Χρυσής Αυγής να επιβάλλει ιδεολογική τρομοκρατία και να εμποτίσει το δημόσιο σχολείο με το δηλητήριο της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας θα πέσουν στο κενό.
·                     Υπερασπίζεται το δικαίωμα του εκπαιδευτικού μέσα από το παιδαγωγικό του έργο να προωθεί τις αξίες της ελευθερίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης. Οι εκπαιδευτικοί σε κάθε σχολείο της χώρας είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν την παιδαγωγική τους ελευθερία αλλά και τα ιδεώδη για τα οποία πολέμησε ο λαός μας κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό.
·                     Δηλώνει κατηγορηματικά ότι καμιά νομιμοποίηση δεν έχει η Χρυσή Αυγή και κάθε άλλος επίδοξος λογοκριτής να καθορίζει το περιεχόμενο των δράσεων μας στα σχολεία. Η μάχη για παιδαγωγική ελευθερία, δημοκρατία και ισότητα στα σχολεία είναι διαρκής.
·                     Απαιτούμε να υπάρξει, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, σαφής και κατηγορηματική δήλωση καταδίκης αυτών των παρεμβάσεων.


Από τη Δ.Ο.Ε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.