Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ


Οι παλαιότεροι θυμούνται σίγουρα τη γερμανική κατοχή, την πείνα, το αιματοκύλισμα των λαών και την άγρια λεηλασία του τόπου από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους, τους ταγματασφαλίτες και τους δοσίλογους. Η κληρονομιά του φασισμού στην ανθρωπότητα είναι οι πόλεμοι, οι γενοκτονίες, η στρατοκρατία, η σκλαβιά, η υποταγή και ο φόβος.

Δυστυχώς και σε αυτή την περίοδο κρίσης εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού και τα φιδάκια κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους, αυτή τη φορά με το πρόσωπο της χρυσής αυγής. Η ναζιστική και φασιστική βαρβαρότητα που ταλαιπώρησε τόσο τον τόπο από τον Μεταξά, την κατοχή και την μετεμφυλιακή περίοδο, με τις παρακρατικές συμμορίες που αλώνιζαν και δολοφονούσαν αγωνιστές, μέχρι την χούντα και τις αρχές της μεταπολίτευσης ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ.

Η ανησυχία για τα φαινόμενα εκφασισμού μέρους της κοινωνίας και του κράτους και για την άνοδο των νεοναζί έχει ενεργοποιήσει πολλές αντιδράσεις σε όλη την επικράτεια. Χιλιάδες δράσεις, δίκτυα και αντιφασιστικά μέτωπα έχουν συσταθεί.

Έτσι λοιπόν κι εδώ στη Νάξο έχει ξεκινήσει η προσπάθεια για τη δημιουργία αντιφασιστικού δικτύου. Μια από τις πρώτες κινήσεις ήταν η εκδήλωση στις 17 Νοεμβρίου στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο «Αντιμάμαλο». Η συμμετοχή στη συνέλευση ήταν ικανοποιητική και η δέσμευση ανθρώπων με διαφορετική πολιτική, εργασιακή και κοινωνική προέλευση πολύ ενθαρρυντική. Αποφασίστηκαν τα παρακάτω:


  1. Ορίστηκε ημερομηνία νέας συνάντησης στις 5 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, στις 7.00 το απόγευμα στον ίδιο χώρο
  2. Να γίνει πρόσκληση σε όλους τους μαζικούς χώρους των εργαζομένων αλλά και σε πολιτιστικούς φορείς να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση ενός τέτοιου δικτύου
  3. Το πνεύμα της συζήτησης κινήθηκε σε ανοιχτό πλαίσιο με τη γενική παραδοχή ότι το υπό διαμόρφωση αντιφασιστικό δίκτυο θα είναι ανοιχτό σε όλους πλην των μνημονιακών κομμάτων και όσων τα υπηρετούν.

ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.