Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

το σχολείο που θέλεις

Ο δάσκαλος: Λοιπόν παιδιά είστε πλέον αρκετά μεγάλοι, γι’ αυτό και θα μιλήσουμε για το ίντερνετ. Έχετε προφίλ στο φέισμπουκ; Δεν έχετε; κακώς! Θα φτιάξουμε μαζί από ένα στον καθένα. Μην ξεχάσετε να βάλετε και όλους τους φίλους σας, τους γονείς, τα ξαδέρφια, τους παππούδες και τις γιαγιάδες σας να φτιάξουν και αυτοί από ένα. Και μην ξεχάσετε να κάνετε λάικ στη σελίδα της Κόκα-κόλα! Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επισκευάσουμε την κάτω αίθουσα και τη θεατρική σκηνή! Χτύπησε κουδούνι πάω να πιω μια ζίροου και σας προτείνω να κάνετε κι εσείς το ίδιο.

Πιθανότητα να συμβεί αυτό 0.000001%;

Ούτε στο άμεσο μέλλον;

Ούτε στο μακρινό μέλλον;

Κι όμως! Στη σημερινή διαλυμένη Ελλάδα του Δ.Ν.Τ. όπου τα σχολεία είναι παρατημένα στο έλεός τους, όπου ο κρατικός μηχανισμός καλύπτει μόνο τις ανάγκες για πετρέλαιο και αυτό με το ζόρι, κάποιος πρέπει να κάνει τις επισκευές. Γιατί να μην είναι μια πολυεθνική; Ούτως η άλλως στα σχολεία – αναζητητές χορηγών δεν καταλήγουμε; Η κόκα-κόλα πάει με όλα!
Διάλεξε κι εσύ λοιπόν το σχολείο που θέλεις! Διάλεξες την κυβέρνηση που θέλεις, διάλεξες το μέλλον που θέλεις για εσένα και τα παιδιά σου, διάλεξε και το σχολείο που θέλεις να επισκευαστεί.
Ελληνική κυβέρνηση – Δ.Ν.Τ.
Το αδύνατο που γίνεται δυνατό!

(ακολουθεί το κείμενο του διαγωνισμού στο facebook)
Η Coca-Cola Τρία Έψιλον, στο πλαίσιο της ουσιαστικής υποστήριξης των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται, υλοποιεί το ολοκληρωμένο πρόγραμμα «ΤΟΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ!» σε συνεργασία με 4 Δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να ανταποκριθεί στο έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Νομού Θεσσαλονίκης αναφορικά με την κατάσταση των σχολικών κτιρίων.

Μέσα από το πρόγραμμα «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ!» η Coca-Cola Τρία Έψιλον θα επιχορηγήσει επισκευές και βελτιωτικές εργασίες σε ένα από τα 13 σχολεία που έχουν υποδείξει οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Κορδελιού-Ευόσμου και Αμπελοκήπων-Μενεμένης για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή: κάντε «κλικ» στην ειδική εφαρμογή στη σελίδα του προγράμματος στο Facebook στο facebook.com/tosxoleiopoutheleis ή καταθέστε την προτίμηση σας μέσω ειδικών εντύπων ψηφοφορίας.

Η διαδικασία ψηφοφορίας θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουλίου 2012, ώστε να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι επισκευαστικές και βελτιωτικές εργασίες και να παραδοθεί το σχολείο σε μαθητές και δασκάλους με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον δραστηριοποιείται στην Θεσσαλονίκη εδώ και 41 χρόνια, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Σήμερα μέσα από το πρόγραμμα ‘TΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ!’ συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές, δίνοντας μας την ευκαιρία να επιλέξουμε ποιο σχολείο θα είναι αυτό στο οποίο θα κάνει τις αντίστοιχες εργασίες για να παραδοθεί σε μαθητές και δασκάλους ως ένα πιο όμορφο, φιλικό και ανανεωμένο περιβάλλον μάθησης!

Να θυμάστε ότι όλα είναι στο χέρι μας!

Ο τερματοφύλακας - γιατρός










Για παλιότερα γκολ που έπνιξα πατήστε εδώ

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα
    Θα εκφράσω την άποψη μου και ελπίζω να μην λογοκριθεί.
    Μια εταιρεία (η οποία σύμφωνα με όσα λέει στο fb page είναι 100% Ελληνική και το πιστεύω) προσφέρεται να βοηθήσει στην επισκευή ενός σχολείου. Μας ενοχλεί όμως γιατί την έχουμε συνδέσει με την coca cola.
    Αν ήταν Amita που σαν μάρκα την θεωρούμε Ελληνική παρόλο που ανήκει στο coca cola περιβάλλον δεν θα λέγαμε τα ίδια...

    Αν η εταιρεία αυτή αντί για ένα σχολείο αποφάσιζε να επισκευάσει όλα τα σχολεία, πάλι δεν θα μας άρεσε. Για την ακρίβεια θα μιλάγαμε για ξεπούλημα της χώρας κτλ αντι-ιμπεριαλιστικά κλισέ.

    Αν πάλι οι ιδιώτες επιχειρηματίες αποφασίσουν να μην βοηθούν σε τίποτε την Ελληνική κοινωνία (γιατί ίσως τους το απαγορέψουμε κιόλας για να μην έρχονται σε επαφή με την υγιή μας κοινωνία -οξύμωρο βέβαια το τελευταίο) πάλι θα λέμε ότι παιρνουν τα χρήματα μας και δεν τα επανεπενδύουν στην χώρα.

    Τελικά το η όποια βοήθεια μας ξυνίζει , το ίδιο και η μη βοήθεια από τον ιδιωτικό τομέα
    Θα πρότεινα να αποφασίσουμε τι θέλουμε και όταν το κάνουμε αυτό μετά να δούμε και ποιός μας φταίει πραγματικά
    Η 3Ε ή οι πολιτικοί που τα έφαγαν όλα ? Η ιδιωτικές εταιρείες φταίνε ή η κάθε ανάθεση στο δημόσιο που υπερκοστολογείται και παιρνουν όλοι μίζες και άρα και τα χρήματα από τους φόρους μας και τα χρήματα επισκευής των υπολοίπων σχολίων ?

    Σκεφτείτε ...

    Ευχαριστώ για το βήμα
    Κωνσταντίνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη για το λάθος στην τελευταία φράση ( ο δαίμονας του πληκτρολογίου):
      "και τα χρήματα επισκευής των υπολοίπων σχολείων ?"
      Κωνσταντίνος

      Διαγραφή
    2. Αγαπητε κωνσταντινε,φυσικα και δεν τιθεται θεμα λογπκισιας.θα συμφωνησω σε αρκετα μαζι σου ομως επφυλασσομαι να σου απαντησω τις εππμενες μερες λογω ελλειψης προσβασης σε η/υ.(γραφω από κινητό). Ευχαριστουμε για τη συμμετοχη σου.
      τερματοφυλακας γιατρός

      Διαγραφή

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.