Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Οι διαμαρτυρίες κατά των πολιτικών αμαυρώνουν την εθνική μας εορτή


Αυτο είναι το δεύτερο γκολ που τρώω. Για το πρώτο πατήστε εδώ

Η ημέρα της 25ης Μαρτίου είναι μέρα εθνικής επετείου. Δεν είναι μέρα για διαμαρτυρίες. Είναι η μέρα που αριστερόχειρες και δεξιόχειρες, ολυμπιακοί και παναθηναϊκοί, κρεατοφάγοι και χορτοφάγοι, όλοι μαζί γιορτάζουμε και δε διαμαρτυρόμαστε. Οφείλουμε ευγνωμοσύνη γι’ αυτούς που πολέμησαν  για την ελευθερία και για τα ιδανικά τους και αυτή εκφράζεται με το να μη διαμαρτυρόμαστε.
Ενωμένοι λοιπόν με την πολιτική μας ηγεσία, πρέπει να γιορτάσουμε όλοι μαζί την ιστορική αυτή στιγμή. Ας μην αμαυρώσουμε την επέτειο. Ας δείξουμε εμπιστοσύνη στους ηγέτες μας γιατί το γένος μας αν είναι  ενωμένο δεν πρόκειται ποτέ να πάει χαμένο.
Με αυτές τις σκέψεις στο μυαλό μου είπα να μοιραστώ μαζί σας μερικές από τις πιο ένδοξες στιγμές στη ζωή των ηρώων μας, αυτών που ξέρουν εκεί που βρίσκονται ότι με το να μη διαμαρτυρόμαστε αλλά να γιορτάζουμε όλοι μαζί, οι θυσίες τους δεν πήγαν χαμένες.

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Στη διάρκεια του Εμφυλίου πολέμου πολλές φορές προσπάθησε να αμβλύνει τις αντιθέσεις ανάμεσα στους αντιπάλους, αλλά παρόλα αυτά δεν απέφυγε τη ρήξη. Μετά από ένοπλες συγκρούσεις, ο ίδιος και ο γιος του συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν στο Ναύπλιο. Το 1833, οι διαφωνίες του με την Αντιβασιλεία τον οδήγησαν, μαζί με άλλους αγωνιστές, πάλι στις φυλακές του Ιτς-Καλέ στο Ναύπλιο με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και στις 25 Μαΐου 1834, μαζί με τον Πλαπούτα, καταδικάστηκε σε θάνατο. Έλαβε χάρη μετά την ενηλικίωση του Όθωνα το 1835.

Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα

Η Μπουμπουλίνα αντέδρασε και ζήτησε την αποφυλάκιση του Κολοκοτρώνη. Κρίθηκε επικίνδυνη από την Κυβέρνηση και τη συνέλαβαν δύο φορές από το Υπουργείο Αστυνομίας με εντολή να φυλακιστεί. Τελικά η Μπουμπουλίνα εξορίστηκε στις Σπέτσες χάνοντας τον κλήρο γης που το Κράτος της είχε παραχωρήσει στο Ναύπλιο.

Κίτσος Τζαβέλας

Μαζί με τον Κολοκοτρώνη, στα χρόνια της Αντιβασιλείας, ρίχτηκε στη φυλακή, διότι υπήρξε μέλος της ρωσόφιλης μερίδας .

Νικηταράς ο Τουρκοφάγος

Η ελληνική κυβέρνηση, συνέλαβε το Νικηταρά το 1839 και τον καταδίκασε, αν και παντελώς αθώο, σε ενάμιση χρόνο φυλακή, την οποία εξέτισε στις φυλακές της Αίγινας. Όταν αποφυλακίστηκε, ήταν σχεδόν τυφλός. Έζησε λίγα ακόμη χρόνια με μια μικρή σύνταξη και πέθανε το 1849 στον Πειραιά.

Γεώργιος Καραϊσκάκης

Κρίθηκε ένοχος «εσχάτης προδοσίας» άνευ δίκης.

Εμμανουήλ Ξάνθος

Έζησε τα τελευταία του χρόνια σε πλήρη ανέχεια, μάταια αποζητώντας από το Δημόσιο σύνταξη, ή έστω ένα ελάχιστο βοήθημα.

Αλέξανδρος Υψηλάντης

Πέθανε σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και μιζέριας στη Βιέννη στις 31 Ιανουαρίου1828. Η τελευταία του επιθυμία ήταν η καρδιά του να απομακρυνθεί από το σώμα του και να σταλεί στην Ελλάδα.
Γι αυτό σας λέω. Η εθνική γιορτή δεν είναι για διαμαρτυρίες. Ας φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας και ας μη διαμαρτυρηθεί κανείς.
Ο τερματοφύλακας - γιατρός
Πηγές:

2 σχόλια:

  1. Εγώ θεωρώ οτι μας βλέπουν οι ήρωες του '21 και ντρέπονται για μας που καθόμαστε και υπομένουμε τον οικονομικό πόλεμο, που ζούμε υπό γερμανική κατοχή. Θα λένε οτι εμείς δώσαμε και την ζωή μας στον αγώνα για την ελευθερία και αυτοί τώρα ούτε που ξεσηκώνονται να τους πολεμήσουν και να τους διώξουν. Ξυπνήστε να γίνουμε και εμείς ήρωες όπως και προγονοί μας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Τι σ’ ωφελεί αν ζήσεις, και είσαι στη σκλαβιά;
    Στοχάσου πως σε ψένουν, καθ’ ώραν στη φωτιά.
    Βεζίρης, δραγουμάνος, αφέντης κι αν σταθείς
    Ο τύραννος αδίκως σε κάμνει να χαθείς.

    Δουλεύεις όλη ημέρα, σε ότι κι αν σου πει,
    κι αυτός πασχίζει πάλιν, το αίμα να σου πιεί.
    Στην γνώμην των τυράννων, να μην έλθω ποτέ.
    Μήτε να τους δουλεύσω, μήτε να πλανηθώ
    Εις τα ταξίματά τους, να μην παραδοθώ.

    Εν όσο ζω στον κόσμον, ο μόνος μου σκοπός,
    για να τους αφανίσω, θε να ‘ναι σταθερός.
    Πιστός εις την πατρίδα, συντρίβω τον ζυγόν,
    και σαν αστροπελέκια, χτυπάτε τον εχθρόν.

    Ποτέ μη στοχαστείτε, πως είναι δυνατός,
    Καρδιοχτυπά και τρέμει, σαν τον λαγόν κι αυτός…»
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.