Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δήμου Νάξου και μικρών Κυκλάδων για το θέμα των μεταβολών σχολικών μονάδων

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Νάξου και μικρών Κυκλάδων συνεδρίασε την Πέμπτη εκτάκτως για να γνωμοδοτήσει σχετικά με τις προτάσεις για μεταβολές σχολικών μονάδων. Ο σύλλογός μας ήταν παρών εκπροσωπούμενος από δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Αφού αναγνώστηκαν οι προτάσεις της διευθύντριας εκπαίδευσης, ζητήθηκε η γνώμη του συναδέλφου και προέδρου στη σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας κ. Ελευθερίου. Ο κ. Ελευθερίου παρατήρησε ότι για τα μεν σχολεία της Νάξου παρατηρείται σταθερότητα στο δυναμικό τους με προοπτική αύξησης σε κάποια από αυτά ενώ για τα σχολεία των μικρών Κυκλάδων θα έπρεπε να αποφευχθεί ο υποβιβασμός τους σε μονοθέσια γιατί τίθεται θέμα νησιωτικότητας. Παράλληλα πρότεινε την αύξηση της οργανικότητας των δημοτικών σχολείων Γλινάδου και Βίβλου
Όταν ζητήθηκε να παρέμβει ο σύλλογός μας επισημάνθηκε από την πλευρά μας ότι οι υποβιβασμοί αυτοί δε γίνονται με βάση παιδαγωγικά ή κοινωνικά κριτήρια αλλά με μοναδικό γνώμονα αυστηρά οικονομικά κριτήρια. Καλέσαμε το δημοτικό συμβούλιο να ενεργήσει με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών του και να μη συναινέσει σε καμία απόφαση υποβιβασμού ή κατάργησης σχολικών μονάδων της περιφέρειάς του. Τέλος καταθέσαμε στο προεδρείο ψήφισμα που εκδώσαμε από κοινού με τους συλλόγους πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Κυκλάδων. 
Οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων κινήθηκαν στο ίδιο πνεύμα με αποτέλεσμα η ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου να είναι η αντίθεση σε κάθε υποβιβασμό ή κατάργηση σχολείου και η πρόταση αύξησης οργανικότητας για τα δύο προαναφερόμενα δημοτικά.

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στο σύλλογό μας για την θέση του στο θέμα των συγχωνεύσεων και που ήταν παρών στο δημοτικό συμβούλιο!!! Μπράβο στους δημοτικούς συμβούλους για το ψήφισμά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.