Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

σχετικά με την απόφαση του υπουργείου παιδείας να κατατάξει τους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ στο βαθμό Α

Ο σύλλογος Π.Ε. "ο Αριστοτέλης" εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση του υπουργείου παιδείας να κατατάξει τους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ  στο βαθμό Α.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
1ου, 3ου, 4ου, 5ου
Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας
Κόρακα και Παπαναστασίου
Τηλέφωνο - Φαξ: 2108319372  
 e-mail: 
sylaristo@gmail.com
                                                                                                                                       Αθήνα, 9-1-2012
Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, γραφεία, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ν. 6ο
ΘΕΜΑ: Σχετικά με την απόφαση του υπουργείου παιδείας να κατατάξει τους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ Δ. Μπράτη, Β. Παληγιάννη και Β. Αδαμίδου στο βαθμό Α.
Διαβάσαμε στο διαδίκτυο ότι η υπουργός παιδείας υπέγραψε την κατάταξη στο νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου στο ΚΥΣΠΕ στο βαθμό Α’ για όσο διάστημα διαρκεί η θητεία τους και με τις αντίστοιχες οικονομικές αποδοχές του βαθμού Α’.
Θεωρούμε τις νομοθετικές ρυθμίσεις που οδηγούν σ’ αυτή την απόφαση απαράδεκτες, λειτουργούν ως προνόμια και καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να απαιτήσει την κατάργησή τους, τους ίδιους τους αιρετούς εκπροσώπους  που τους αφορά να απαιτήσουν το ίδιο και να αρνηθούν όλα τα προνόμια που τους παρέχουν αυτές οι ρυθμίσεις.
Δεν υπάρχει από τη μεριά μας καμία ταλάντευση ότι ο συνδικαλισμός είναι εθελοντική προσφορά που δεν επιτρέπεται να αποφέρει κανενός είδους προνόμια ή διαχωρισμούς από τους υπόλοιπους συναδέλφους, δεν επιτρέπεται να οδηγεί σε υπηρεσιακή, διοικητική ή οικονομική ανέλιξη.
Τέτοιου είδους ρυθμίσεις/προνόμια δημιουργήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από το κράτος για να ενσωματώσουν τη συνδικαλιστική δράση στις κάθε φορά κρατικές και κυβερνητικές επιδιώξεις.
Η συνδικαλιστική δράση έχει ένα και μόνο στόχο, τη συλλογική έκφραση των συμφερόντων των εργαζομένων, την αγωνιστική τους συσπείρωση, την ταξική τους ενότητα. Κάθε στοιχείο που οδηγεί σε προσωπική υπηρεσιακή ανέλιξη και προσωπικό όφελος δια μέσου της συνδικαλιστικής ιδιότητας είναι κατακριτέο, δε συνάδει ούτε κατ’ ελάχιστο με το συνδικαλισμό που εμείς εκπροσωπούμε, δημιουργεί συνδικαλιστική αριστοκρατία αποσπασμένη από τις ανάγκες και τις αγωνίες της μαχόμενης εκπαίδευσης, αποτελεί το μακρύ χέρι του κράτους και των κυβερνήσεων μέσα στα συνδικάτα και τα σωματεία με σκοπό την άλωση και τη χειραγώγησή τους. Ενισχύει τις αντιλήψεις ότι «όλοι ίδιοι είναι», «οι συνδικαλιστές κοιτούν την πάρτι τους», «όλοι μαζί τα φάγαμε» κ.λπ. και αποτελεί το πεδίο για τη συκοφάντηση συνολικά του συνδικαλισμού.
Οι θέσεις των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΠΕ/ΚΥΣΠΕ) αποτελούν συνδικαλιστικές θέσεις, συμμετέχουν εκεί εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κλάδου γι’ αυτό άλλωστε και αποζημιώνονται οικονομικά για διάφορες δραστηριότητές τους από την Ομοσπονδία. Δεν αποτελούν στελέχη της διοίκησης για να υπόκεινται σε ρυθμίσεις που αφορούν τα κρατικά διορισμένα στελέχη διοίκησης όπως οι περιφερειακοί διευθυντές και οι διευθυντές εκπαίδευσης.
Οποιεσδήποτε εξηγήσεις από τους αιρετούς εκπροσώπους και τα συνδικαλιστικά όργανα ότι «έτσι είναι ο νόμος», «το περιλαμβάνει ο 1566/85» κ.λπ. αποτελούν για μας φτηνές δικαιολογίες που δεν αναιρούν την ουσία που είναι μία: Να καταγγελθούν οι όποιες ρυθμίσεις, να απαιτηθεί η κατάργηση των άρθρων που οδηγούν σε τέτοιες αποφάσεις και να υπάρξει δημόσια άρνηση των προνομίων αυτών από τους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ Δ.Μπράτη, Β. Παληγιάννη, Β.Αδαμίδου και όποιων άλλων εκπροσώπων σε οποιοδήποτε επίπεδο τύχουν υπηρεσιακών/διοικητικών/οικονομικών διακρίσεων λόγω της συνδικαλιστικής τους ιδιότητας.
Καλούμε τους συλλόγους Π.Ε. να προβούν σε αντίστοιχες αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.