Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: Ο Προκρούστης είχε και μικρότερο κρεβάτι!!!


Η πλήρης εφαρμογή του νέου μισθολογίου, αυτού που οι ψεύτες, οι κλέφτες και τα παπαγαλάκια τους έλεγαν πως δεν θα «πειράξει»τις αποδοχές των χαμηλόμισθων εκπαιδευτικών, ανάδειξε, πέρα και πάνω απ’ το γενικό πετσόκομμα των μισθών, και μια μεγάλη, πρωτοφανή για τα μέχρι τώρα μισθολογικά δεδομένα στη χώρα μας, διαφορά αποδοχών στους κόλπους των εκπαιδευτικών.
Συγκεκριμένα, ανάμεσα στον Β βαθμό (21 χρόνια υπηρεσίας και άνω) και στους προηγούμενους (Γ, Δ κ.τ.λ.) υπάρχει μια διαφορά στις αποδοχές που ξεκινά από 200 ευρώ και φτάνει στα 800 (νεοδιόριστοι) περίπου! Το «περίπου» σχετίζεται με το ότι υπάρχουν ακόμα αναδρομικές κρατήσεις.
Βλέπουμε δηλαδή ότι τσακίστηκαν, κυριολεκτικά, οι αποδοχές όσων έχουν κάτω από 20 χρόνια υπηρεσίας, χωρίς βέβαια αυτό να έχει κάποια, οποιαδήποτε, νομιμοποιητική, λογική, ηθική, οργανωτική ή άλλη βάση αφού:
 
1. Όλοι και όλες έχουμε το ίδιο (ΠΕ) επίπεδο πτυχίου.
 
2. Όλοι και όλες έχουμε τα ίδια καθήκοντα, την ίδια εργασία, στον ίδιο χώρο, με τις ίδιες συνθήκες. Προς τι, λοιπόν, και γιατί, αυτή η τόσο μεγάλη Ψαλλίδα στις αποδοχές;
Η μόνη λογική εξήγηση είναι πως πρόκειται για πολιτική επιλογή με πολλαπλούς στόχους, ανάμεσα στους οποίους κεντρική θέση κατέχουν η «σαλαμοποίηση» των εκπαιδευτικών και η διάσπασή τους, ο διαχωρισμός σε «παλαιούς», με λίγες μειώσεις, και «νέους» με δραματικές περικοπές. Και βέβαια βλέπετε πως μιλάμε πλέον, μόνο για τις περικοπές του ενιαίου. Όλες οι προηγούμενες, δυο χρόνια τώρα, κυρίως ποσοστιαίες, «ξεχάστηκαν»!
Με την μεθόδευση αυτή, το μαύρο μέτωπο του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και των αφεντικών τους εδώ και στο εξωτερικό, επεδίωξε, αρχικά, να μην έχει απέναντί του το σύνολο των εκπαιδευτικών, μέχρι τώρα προνομιακός εκλογικός τους χώρος, και εξαίρεσε ένα μικρό αριθμό τους, το κομμάτι δηλαδή με πάνω από 22 χρόνια υπηρεσίας. Δεν έχουμε τα σχετικά στοιχεία, ούτε ψάξαμε να τα βρούμε. Όμως έχουμε την αίσθηση πως όσοι και όσες κατατάχτηκαν στον Β βαθμό είναι ηλικιακά πάνω από 45 ετών, λίγοι σε αριθμό, κοντά στην σύνταξη, οι περισσότεροι, δυναμικό στοιχείο του εκπαιδευτικού κινήματος.
Έπειτα θέλησε να ενσπείρει ζιζάνια διχόνοιας και διάσπασης βάζοντας διαχωριστικές γραμμές στην κυριότερη, μέχρι τώρα, ενοποιητική βάση, τις αποδοχές των εκπαιδευτικών. Όταν σ’ έναν σύλλογο οι διαφορές στις μηνιαίες αποδοχές κυμαίνονται από 300 έως 600 ευρώ, πολύ εύκολα μπορεί να σπεκουλάρει ο οποιοσδήποτε καλοθελητής και να στρέψει τον έναν εναντίον του άλλου!
Όμως δεν είναι μόνον αυτοί οι λόγοι. Οι λίγοι «υψηλόμισθοι» (σαρκάστε μέσα σας) των 1400 ευρώ μπορούν κάλλιστα να είναι οι αυριανοί, εύκολοι στόχοι νέων μειώσεων, αν έτσι κρίνουν Σαμαράς, ΓΑΠ και Καρατζαφέρης, ή να αποτελέσουν το δέλεαρ, τον ποθητό στόχο όλων των υπολοίπων στη λογική του «αν είστε καλά και εργατικά παιδιά, αν περάσετε με επιτυχία τις αξιολογήσεις μας, θα πάρετε και σεις μια μέρα τον υψηλό μισθό (ξανασαρκάστε!) των 1400 ευρώ! Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε πως τα 1400 ευρώ καθαρές αποδοχές στον νεοδιόριστο, ήταν το κεντρικό οικονομικό αίτημα του κινήματός μας πριν το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο με τα κόμματά του, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και σία, ρίξει πάνω μας και πάνω στο λαό και τη χώρα όλες τις πληγές του Φαραώ και ακόμα περισσότερες.
Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και για κάποιους ακόμα που δεν είναι του παρόντος, θα ήταν ολέθριο σφάλμα, καταστρεπτικό λάθος τακτικής και στρατηγικής να στραφούμε σε μια λογική επιμέρους παρεμβάσεων για «διόρθωση αδικιών και ανισοτήτων του ενιαίου μισθολογίου». Το ενιαίο μισθολόγιο είναι ΟΛΟ μια αδικία, είναι ΟΛΟ μια απάτη ΚΑΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΞΗΛΩΘΕΊ ΠΑΡΑΥΤΑ! Όπως ακριβώς ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ και ΑΔΙΚΟΙ είναι και αυτοί που το ψηφίσανε και το στηρίζουνε ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ! Αυτός είναι, πρέπει να είναι ο καθημερινός μας στόχος. Οι καιροί ωριμάζουν ταχύτατα για ριζικές λύσεις, ριζικές ανατροπές! 

1 σχόλιο:

  1. πώπω ρε αλάνια να ουμε...τι μου θυμήσατε τώρα!!!
    Κάποτε με 100 δρχ, μπαίναμε στο σουπε μαρκε και παίρναμε,ένα γάλα, μια κοκα κολα, τρείς στυλούς ,ένα μολύβι κάτι μπλανκο, μια δυο σοκολάτες και τώρα ρε γαμώτο βάλανε κάμερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.