Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Εκδήλωση-προβολή ντοκυμανταίρ με θέμα: «Αντιφασιστικός αγώνας και ο εμφύλιος στην Ελλάδα»

Την τελευταία περίοδο ακούγεται συχνά ότι η ελληνική κοινωνία βαίνει ολοταχώς προς εμφυλιοπολεμική κατάσταση. Το αντιφασιστικό δίκτυο Νάξου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Αντιφασιστικός αγώνας και ο εμφύλιος στην Ελλάδα» σε μια προσπάθεια να ζωντανέψει η συλλογική μνήμη για τον εμφύλιο κατά τη δεκαετία του ΄40. Θα προβληθούν δυο ντοκυμανταίρ για τα ιστορικά γεγονότα της εποχής, συνολικής διάρκειας λίγο περισσότερο από μια ώρα.
Ο εμφύλιος, τόσο στην Ελλάδα όσο και αλλού στην Ευρώπη, συνδέθηκε στενά με τον αντιφασιστικό αγώνα. Οι αγωνιστές στη βάση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου στην πρώτη φάση του Αντάρτικου δεν στράφηκαν μόνο ενάντια στους φασίστες και ναζί εισβολείς αλλά και στους εθνικόφρονες συνεργάτες τους. Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν μεγάλη γιατί στην πραγματικότητα συγκρούονταν δυο κόσμοι. Από τη μια ο κόσμος της βαρβαρότητας, του μίσους και της λατρείας του θανάτου. Από την άλλη ο κόσμος που επιδίωκε μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και λευτεριάς.
Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 8 Φλεβάρη στις 7.00μμ στην πρώην Σχολή Ουρσουλινών, στο Κάστρο της Χώρας Νάξου.
Αντιφασιστικό Δίκτυο Νάξου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.