Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Απολογισμός στάσης εργασίας της 9ης Ιανουαρίου 2014 και κήρυξη 3ωρων στάσεων εργασίας την Τρίτη 14/01/14 και πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας έξω από το Δημοτικό Σχολείο Χώρας Αμοργού ενάντια στα σεμινάρια της αυτοαξιολόγησης


   Ο σύλλογος δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, μετά από τον προγραμματισμό σεμιναρίων αυτοξιολόγησης ανά την Ελλάδα και την κινητοποίηση των συλλόγων των εκάστοτε περιφερειών, αποφάσισε να προκηρύξει 3ωρη στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στις 9 Ιανουαρίου, με τη συνδικαλιστική κάλυψη της ΔΟΕ, εν όψει του σεμιναρίου αυτοαξιολόγησης που είχε προγραμματιστεί από τον Σχολικό Σύμβουλο της 3ης Περιφέρειας Κυκλάδων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου.
   Το πρωί της 9ης Ιανουαρίου, στις 09:30, έξω από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου,  συναντήσαμε και τους συναδέλφους από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ο σύμβουλος των οποίων είχε προγραμματίσει και αυτός την ίδια μέρα την πραγματοποίηση του αντίστοιχου σεμιναρίου.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, διευθυντές, προϊστάμενοι, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, καθηγητές  ΑΚΥΡΩΣΑΜΕ την πραγματοποίηση του σεμιναρίου για την αυτοαξιολόγηση!  Οι εξαιρέσεις που αποτέλεσαν 1-2 συνάδελφοι, που θέλησαν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, δεν στάθηκαν ικανές να αλλάξουν την κατάσταση, με αποτέλεσμα ο Σχολικός Σύμβουλος, με την αποχώρησή του στις 12:30 από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου, να παραδεχτεί εμμέσως ότι το σεμινάριο για την αυτοαξιολόγηση που προωθεί η κυβερνητική πολιτική ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΗΚΕ αρνητικά από την εκπαιδευτική κοινότητα της Νάξου.
   Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους για την καθολική τους συμμετοχή σε αυτή την πρωτόγνωρη για τη Νάξο κινητοποίηση, που οδήγησε στη ματαίωση της ενημερωτικής συνάντησης για την αυτοαξιολόγηση στη Νάξο.
   Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας με την κήρυξη συνεχόμενων 3ωρων στάσεων εργασίας στην Αμοργό από 10:00 έως 13:00 από το σύλλογο δασκάλων Νάξου Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων και από 13:00 έως 16:00 από τη ΔΟΕ και την παράλληλη πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας έξω από το Δημοτικό Σχολείο Χώρας Αμοργού.
Καλούμε τους διευθυντές και προϊσταμένους των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Αμοργού να μη συμμετέχουν στα επιμορφωτικά σεμινάρια για την αξιολόγηση, αλλά να συμμετάσχουν μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημοτικό Σχολείο Χώρας Αμοργού.
Καλούμε τον σχολικό σύμβουλο, έστω και την ύστατη στιγμή, να ακυρώσει το προγραμματισμένο στην περιφέρειά του σεμινάριο για την αυτοαξιολόγηση, αφουγκραζόμενος την αντίθεση των εκπαιδευτικών στην περιφέρειά του.
   Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους – μέλη του συλλόγου μας και της ΔΟΕ, την Τρίτη 14/01/14 και ώρα 10:00 να συμμετέχουν στη συγκέντρωση έξω από το  Δημοτικό Σχολείο Χώρας Αμοργού, για να δείξουμε έμπρακτα την αντίθεσή μας στην πραγματοποίηση αυτών των σεμιναρίων.
   Καλούμε τις διευθύνσεις των σχολείων υπεύθυνα να ενημερώσουν τους γονείς και κηδεμόνες για τυχόν συμμετοχή των εκπαιδευτικών των παιδιών τους στις 3ωρες στάσεις εργασίας, καθώς οι διδακτικές ώρες των απεργούντων εκπαιδευτικών δεν συμπληρώνονται από μη απεργούντες εκπαιδευτικούς.
ΚΑΝΕΙΣ διευθυντής και προϊστάμενος στο σεμινάριο
ΟΛΟΙ την Τρίτη 10:00 π.μ. έξω απ’ το Δημοτικό Σχολείο Χώρας Αμοργού
Έναρξη συγκέντρωσης ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ενάντια στην αξιολόγηση που προωθείται



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Η ΤΑΜΙΑΣ
  


ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ                                ΕΛΕΝΗ ΦΑΡΚΩΝΑ




1 σχόλιο:

  1. Μάλλον το μήνυμα δεν το κατάλαβε κανένας. Η συντριπτική πλειοψηφία των διευθυντών και προϊσταμένων δεν μπήκε στην αίθουσα για να μην έρθει σε ρήξη με τους συναδέλφους που έλεγαν ότι είχαν καταλάβει το κτίριο και όχι από άρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.