Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ενημέρωση σχετικά με τη συμμετοχή μας στο αντιφασιστικό δίκτυο Νάξου


Όλοι μας γνωρίζουμε,  είτε από την ιστορία, είτε από προσωπικές μνήμες, τι σημαίνει φασισμός καθώς και την κληρονομιά που έχει αφήσει στην ανθρωπότητα: πολέμους, γενοκτονίες, αιματοκυλίσματα, σκλαβιά, μισαλλοδοξία, άγρια εκμετάλλευση, υποταγή, ανελευθερία, φόβο…
      Είναι γεγονός, ότι σε περιόδους κρίσης, ο φασισμός βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να εξαπλωθεί. Δυστυχώς, μια τέτοια περίοδο διανύουμε και σήμερα και το πρώτο σύνθημα που έρχεται στο νου κάθε υγιούς ανθρώπου είναι: ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!
       Η έντονη ανησυχία για τη ραγδαία εξάπλωση του φασισμού στην κοινωνία και το κράτος, οδήγησε στη δημιουργία πλήθους αντιφασιστικών δικτύων και μετώπων σε όλη την Ελλάδα.
       Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ως συνέχεια της ομόφωνης απόφασης που πήρε η Γενική Συνέλευση να εγκριθεί ψήφισμα κατά του φασισμού και πιο συγκεκριμένα της χρυσής αυγής, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στη συγκρότηση του Αντιφασιστικού Δικτύου στη Νάξο.
        Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2012 συστάθηκε το Αντιφασιστικό Δίκτυο Νάξου με τη συμμετοχή σωματείων, συλλόγων, συλλογικοτήτων, αντιφασιστών και αντιφασιστριών και παραμένει ανοιχτό σε οποιαδήποτε άλλη συμμετοχή.

        Οι συναντήσεις του Δικτύου είναι ανοιχτές προς όλους όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν. Οπότε, ο καθένας από εμάς μπορεί να παρευρίσκεται στις συναντήσεις και να συμμετέχει ισότιμα στη διαμόρφωση και διοργάνωση αντιφασιστικών δράσεων, εκδηλώσεων και παρεμβάσεων. Είναι ένα θέμα πολιτικό που αφορά όλη την κοινωνία και κυρίως εμάς ως εκπαιδευτικούς. Άλλωστε … «ο φασισμός, έρχεται πρώτα για τους άλλους. Μετά… έρχεται  για όλους…»
        Η πρώτη εκδήλωση του Αντιφασιστικού Δικτύου, πραγματοποιήθηκε στις 19-1-2013 στη σχολή Ουρσουλινών και είχε μεγάλη επιτυχία. Έγινε ιστορική ανάλυση και παρουσίαση του φασισμού από τον ιστορικό Κ. Κατσουρό και ακολούθησε συζήτηση. Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθηκαν περισσότερα από 100 άτομα, μεταξύ των οποίων και μαθητές/τριες Λυκείου που παρουσίασαν μια σχετική τους εργασία.
        Η επόμενη εκδήλωση του Δικτύου ορίστηκε για τις 2 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλωτίου και θα έχει ως θέμα την «απομυθοποίηση του σύγχρονου φασισμού ». Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες αφισοκόλληση στα χωριά και τη χώρα, με μοίρασμα κειμένου, που ξεσκεπάζει το νεοναζιστικό χαρακτήρα της χρυσής αυγής, καταρρίπτοντας ταυτόχρονα και το «αντισυστημικό» της προσωπείο.  
        Όσοι από εμάς μπορούμε, είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουμε, όχι μόνο στις συναντήσεις και εκδηλώσεις, αλλά και στις αφισοκολλήσεις-παρεμβάσεις του Δικτύου.
        Σήμερα, στους ζοφερούς καιρούς που ζούμε και κάτω από την απειλή της εξάπλωσης φασιστικών και ρατσιστικών αντιλήψεων, είναι αναγκαία η συγκρότηση ενός πραγματικά αντιφασιστικού μετώπου ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας.

Για οποιαδήποτε ενημέρωση, το e-mail του δικτύου είναι:  antifanetnaxou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.