Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ξαφνική οικονομική «συγκοπή» από την Περιφέρεια!

Αναδημοσιεύουμε την είδηση που αφορά το φεστιβάλ κινηματογράφου για παιδιά και για νέους. Στο φεστιβάλ συμμετείχε και δημοτικό σχολείο της Νάξου με τη δική του ταινία μικρού μήκους. Αναρωτιέται κανείς πως γίνεται να συμβαίνουν τέτοια πράγματα όταν κόπτονται για τη "διεθνή εικόνα της χώρας."





Μπορεί το φετινό 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, που βρίσκεται σε εξέλιξη, να είναι το καλύτερο όλων, με δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Πελοποννήσου και με μεγάλη συμμετοχή, ωστόσο, ξαφνικά, κινδυνεύει με πλήρη κατάρρευση, λόγω του γεγονότος, ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρέπεμψε τη λήψη απόφασης για τη χρηματοδότησή του... μετά τη λήξη του!
Διοργανωτές, Ελληνες και ξένοι συμμετέχοντες, τα παιδιά που συμμετέχουν, είτε με ταινίες, είτε στα εργαστήρια, αλλά και όλη η τοπική κοινωνία του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής, είναι ανάστατοι. Οπως κατήγγειλαν οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ σε χθεσινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου, το πρόγραμμα δράσης του υποβλήθηκε στην Περιφέρεια από τον περασμένο Φεβρουάριο. Εκτοτε, όμως, παρά τις διαβεβαιώσεις, η Περιφέρεια ουδέποτε έλαβε απόφαση για την καταβολή των 70.000 ευρώ (μειωμένα κατά πολύ από άλλες χρονιές), που είναι τα απολύτως απαραίτητα για τη στοιχειώδη διεξαγωγή του Φεστιβάλ.
«Τις παραμονές του φεστιβάλ και ενώ έχουμε ανακοινώσει το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης, ενημερωθήκαμε ότι η απόφαση επρόκειτο να ληφθεί τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου από την Επιτροπή Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής και ότι αυτό δε δημιουργούσε κανένα πρόβλημα σε σχέση με το τυπικό μέρος της έγκρισης της σχετικής απόφασης. Αποδεχθήκαμε και πάλι τη διαβεβαίωση αυτή και προχωρήσαμε όπως έπρεπε σε όλες τις εργασίες για την οργάνωση του 15ου Φεστιβάλ. Πλην όμως, όπως προαναφέραμε, ούτε χτες ελήφθη απόφαση», σημείωσαν οι διοργανωτές, καταγγέλοντας την Περιφέρεια ότι μεθοδεύει να βάλει «ταφόπλακα» σε αυτό το σημαντικό θεσμό.

2 σχόλια:

  1. ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ

    Θέλουμε να ενημερώσουμε όλους τους φίλους μας ότι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και η Camera Zizanio κέρδισαν μια μεγάλη μάχη.

    Αργά χτες το βράδυ της Τρίτης (10 Δεκέμβρη) το Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε κατά πλειοψηφία την οικονομική
    ενίσχυση του Φεστιβάλ.

    Αυτή νίκη οφείλεται στο τεράστιο κίνημα συμπαράστασης που εκδηλώθηκε στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκατοντάδες μυνήματα συμπαράστασης
    έφτασαν από σχολεία, πολιτιστjκούς οργανισμούς, διακεκριμένους καλλιτέχνες και απλούς πολίτες.

    Αλλά πάνω απ όλα η νίκη οφείλεται στα παιδιά που συσπειρώθηκαν και δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να αφήσουν να χαθεί το Φεστιβάλ τους.

    Τρεις μέρες πριν, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού υποσχέθηκε ότι το Φεστιβάλ θα θεσμοθετηθεί.

    Χρειάζεται τώρα τα λόγια να γίνουν πράξεις. Γι αυτό ο αγώνας συνεχίζεται.

    Μαζί με όλους τους πιστούς φίλους σε όλο τον κόσμο νοιώθουμε πιο δυνατοί. Σας αγαπάμε όλους. Θα μας βρείτε πάντα στις επάλξεις του αγώνα.

    Camera Zizanio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση Νίκο!
    Χαιρόμαστε πολύ για αυτή την εξέλιξη.
    Οι μόνοι αγώνες που δεν κερδίζονται είναι αυτοί που δε δίνονται!
    καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.