Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Περί μεσοπρόθεσμου

Από το γειτονικό μας σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πάρου - Αντιπάρου "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΟΣ":

Προς:
τη Δ.Ο.Ε.,
τα δημοτικά σχολεία Πάρου - Αντιπάρου
την Πανκυκλαδική:
(σύλλογος εκπ/κών Α΄βάθμιας εκπ/σης Σύρου- Τήνου- Μυκόνου
 σύλλογος εκπ/κών Α΄βάθμιας εκπ/σης Άνδρου- Κέας- Κύθνου- Σερίφου
σύλλογος εκπ/κών Α΄βάθμιας εκπ/σης Θήρας- Ίου- Θηρασιάς- Σικίνου-
Ανάφης- Φολεγάνδρου
 σύλλογος εκπ/κών Α΄βάθμιας εκπ/σης Νάξου- Μικρών Κυκλάδων) ,
τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας Ν. Κυκλάδων,

Κοινοποίηση: alfavita
esos

Πάρος, 11/12/2012
Α.Π.  15


Θέμα: Περί μεσοπρόθεσμου

Με την ψήφιση του Μνημονίου Νο3-ν.4093/2012 (μεσοπρόθεσμο), εγκρίθηκε νέο κύμα μείωσης μισθών, κλοπής συντάξεων, ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας, κατάργησης κοινωνικών αγαθών, καταστρατήγησης δημοκρατικών ελευθεριών, έντασης της καταστολής.
Η ΤΡΟΪΚΑ απαίτησε απολύσεις στο Ελληνικό Δημόσιο και παρά την αντισυνταγματικότητα των απαιτήσεών της, προκειμένου να “σωθούμε για 3η φορά” τις πήρε.
Το κύμα απολύσεων ξεκινάει με 800 “επίορκους” ,προσχηματικά και για να χρυσώσει το χάπι, με τους de facto “κακούς”, για να φτάσει ως το τέλος του '12 σε 2000 απολύσεις “προσληφθέντων χωρίς ΑΣΕΠ”(βισματούχους τάχα). Συνολικά, ωστόσο, προβλέπονται 150.000 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων ως το 2015. Οι 25.000 από αυτούς θα πρέπει να φύγουν μέχρι το τέλος του 2013, ενώ από το '13 κι έπειτα θα απολύονται 5000 εργαζόμενοι κάθε 3μήνες (περίπου 1700 άτομα κάθε μήνα).
Οποιαδήποτε ανώνυμη καταγγελία μπορεί να οδηγήσει σε  αυτοδίκαιη αργία, αφού βασικό χαρακτηριστικό του νόμου σε αυτό το ζήτημα είναι ότι δεν ισχύει το “ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου” αλλά τίθεσαι σε αυτοδίκαιη αργία μόνο από το κατηγορητήριο.


 Η ΔΟΕ καταγγέλλει: «οι «προγεγραμμένοι» εκπαιδευτικοί δεν θα είναι μόνο εκείνοι, στους οποίους έχουν επιβληθεί ποινές οριστικής ή προσωρινής παύσης για τα πειθαρχικά παραπτώματα που αναφέρονται στο κείμενο του νόμου και της εγκυκλίου, αλλά κι’ εκείνοι των οποίων οι υποθέσεις εκκρεμούν.
Με τον τρόπο αυτό επιβάλλεται ποινή πριν από την οριστική καταδίκη και επομένως παραβιάζεται κατάφωρα το «τεκμήριο αθωότητας», η θεμελιώδης ποινική αρχή που κατοχυρώνεται τόσο από το εσωτερικό Δίκαιο (με την αυξημένη συνταγματική ισχύ του αρθρ. 28 παρ. 2 του Συντάγματος), όσο και από το κοινοτικό Δίκαιο.»

Στον εκπαιδευτικό κόσμο, εξάλλου, η ομάδα “προσληφθέντες χωρίς ΑΣΕΠ” δίνει τη δυνατότητα για απείρου κάλλους ασυδοσίες, αφού ο 1ος ΑΣΕΠ διενεργήθηκε μόλις το 1998...
Εδώ η κερκόπορτα για την άρση της μονιμότητας είναι η άρση του αμετάθετου, με διάταξη του Μνημονίου 3 για υποχρεωτικές μεταθέσεις- μετακινήσεις εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία της χώρας και σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από οργανική θέση και μόνο με απόφαση υπουργού.
Οι δυσμενείς μεταθέσεις βρίσκονται ήδη στις αυλές των σχολείων, και η άρνηση συνιστά παύση... 
 
«Για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας και την ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος και με δαπάνη του δημοσίου από σχολείο σε σχολείο σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως βαθμίδας εκπαίδευσης και οργανικής θέσης με απόφαση του υπουργού Παιδείας. Με Προεδρικό Διάταγμα , που εκδίδεται μετά από πρόταση του υπουργού Παιδείας, ορίζονται η διαδικασία και τα κριτήρια, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η υπεραριθμία στο σχολείο ή στο Δήμο, τα έτη προϋπηρεσίας, η οικογενειακή κατάσταση μεταξύ άλλων καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για τη διενέργεια των μεταθέσεων».
Η άρση του αμετάθετου σε συνδυασμό με τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και την αύξηση του ωραρίου σε 26 ώρες στην Α'Βαθμια και σε 24 στη Β'Βάθμια υπολογίζουν να τους “γλυτώσει” 15.000 θέσεις αναπληρωτών, ρίχνοντας το νούμερο των προσλήψεων αναπληρωτών σε 5000 για το '13-'14. Με μια μονοκονδυλιά 15.000 άνεργοι εκπαιδευτικοί...
Από την άλλη με τις καταργήσεις οργανικών θέσεων, θέτει μεγάλο αριθμό εργαζομένων σε διαθεσιμότητα
«ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Ζ.2. ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
Μόνιμοι πολιτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, ανεξάρτητων αρχών, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού οι θέσεις των οποίων καταργούνται, τίθενται σε διαθεσιμότητα. »
στη διάρκεια της οποίας (ένας χρόνος κατά τον οποίο καταβάλλονται τα 3/4 του μισθού), ως επί το πλείστον, θα επιτρέπεται η μετάταξή τους ή η μεταφορά τους με μεταβολή της υπηρεσιακής τους σχέσης σε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.
 Δίνεται δηλαδή η δυνατότητα απόλυσης μόνιμου εκπαιδευτικού και επαναπρόσληψής του με σχέση ωριαίας αντιμισθίας ή αναπληρωτή!
Απέναντι στην επίθεση που με κάθε μέσο Κυβέρνηση και ΤΡΟΪΚΑ εξαπολύουν ενάντια στον κόσμο της δουλειάς, οφείλουμε να αντισταθούμε με συλλογικούς αγώνες. Η ισχύς εν τη ενώση!   
                              Άμεση κατάργηση του νόμου ν.4093/2012
ΟΧΙ στη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.
ΟΧΙ στις απολύσεις.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο
         H Πρόεδρος                                                                                     O Γραμματέας



Κουφοβασίλη Παναγιώτα(Τιτίκα)                                               Χατζηαθανασίου  Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.