Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ημέρα Μουσείων στ' Απεράθου

Ο Απεραθίτικος Πολιτιστικός Σύλλογος “Τα Φανάρια” και τα μουσεία της Απειράνθου Νάξου, Γεωλογικό, Εικαστικών Τεχνών, Λαογραφικό, Φυσικής Ιστορίας, σας καλούν στην Ημέρα των Μουσείων που διοργανώνουν την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012. Ελεύθερη είσοδος σε όλα τα Μουσεία για όλους τους επισκέπτες. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα... 
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ
1. Ελεύθερη είσοδος σε όλα τα Μουσεία για όλους τους επισκέπτες του χωριού.
2. Διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των Μουσείων: 
α) Ωράριο λειτουργίας Αρχαιολογικού Μουσείου:  08:30 – 15:00.
β) Ωράριο λειτουργίας Γεωλογικού, Εικαστικών Τεχνών, Λαογραφικού και Φυσικής Ιστορίας:  11:00 – 15:00 και 19:00 – 22:00
3. 11:00 – 11:45:  Επίσκεψη των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου στο Γεωλογικό Μουσείο και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
4. 11:00 – 12:45:  Επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ και Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών, ζωγραφική και κατασκευές με πηλό από τους μαθητές.
5. 11:00 – 12:45:  Επίσκεψη των μαθητών της Ε΄ και Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου στο Λαογραφικό και Αρχαιολογικό Μουσείο, ζωγραφική και πραγματοποίηση λαογραφικής εργασίας – έρευνας.
6. 19:00 – 21:00:  Κύκλος ομιλιών στο Πολιτιστικό Κέντρο Απεράθου για τα μουσεία του χωριού από τους Μιχάλη Βασ. Φραγκίσκο, μηχανικός μεταλλείων – μεταλλουργών, διδάκτωρ μηχανικός ΕΜΠ (Γεωλογικό Μουσείο), Μαρία Καλτσά, φιλόλογο – λαογράφο (Λαογραφικό Μουσείο), Λογοθέτη Γ. Κρητικό, δάσκαλο (Μουσείο Εικαστικών Τεχνών), Αντώνη Νικ. Φραγκίσκο, βιολόγο, (Μουσείο Φυσικής Ιστορίας) και Ιωάννη Φλ. Μπαρδάνη, ερευνητή τοπίου (Αρχαιολογικό Μουσείο).
7. 21:00 – 22:00:  Ξενάγηση όλων των παρευρισκομένων στα Μουσεία του χωριού.
        Διοργάνωση
          Α.Π.Σ. “Τα Φανάρια”                Γεωλογικό Μουσείο                Λαογραφικό Μουσείο
                 Μουσείο Εικαστικών Τεχνών                          Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.