Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Κάρτες μαθητικής ασφάλισης

Ακολουθεί έγγραφο του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης "Γιάννης Ρίτσος". ο ρόλος που μας επιφυλάσσουν είναι αυτός του εκπαιδευτικού - διαφημιστή των χορηγών του "δημόσιου" σχολείου.

Προ λίγων ημερών ήρθαν στα σχολεία της περιφέρειάς μας φάκελοι που έφεραν τη σφραγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. Δυστυχώς το περιεχόμενο αυτών μας έφερε σε δυσάρεστη θέση, καθώς ανατέθηκε  στους εκπαιδευτικούς να μοιράσουν κάρτες ιδιωτικής ασφάλισης σε όλους τους μαθητές, χωρίς να μας έχει έρθει διευκρινιστικό έγγραφο από την αρμόδια υπηρεσία μας. Αυτό μας γέννησε διάφορα ερωτήματα:
1.                           Είναι οι εκπαιδευτικοί αρμόδιοι να μοιράζουν κάρτες ιδιωτικής ασφάλισης για τους μαθητές μέσα στα σχολεία;
2.                           Μήπως καταργείται η Δημόσια Ασφάλιση;
3.                           Για ποιο λόγο οι εκπαιδευτικοί να γίνονται διαφημιστές οποιασδήποτε ιδιωτικής εταιρείας;
4.                           Για ποιο λόγο η Περιφερειακή Διεύθυνση μας έστειλε αυτές τις κάρτες χωρίς να διαβιβάζει διευκρινιστικές οδηγίες και χωρίς ούτε καν να αναφέρει αν έχει έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου παιδείας;


Ας αναρωτηθούμε ποια συμφέροντα μας βάζουν να εξυπηρετούμε και τι είδους σχολεία θέλουμε να δημιουργήσουμε;



                           Η Πρόεδρος                               Η Γεν. Γραμματέας




       Παπαδόπουλου Ελισάβετ                  Μουσκεντέρη Μυρτώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.