Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Συνάντηση με εκπαιδευτικούς της Αμοργού

Την Παρασκευή στις 30 Μαρτίου και ώρα 18:30 πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό σχολείο Καταπόλων Αμοργού μία συνάντηση γνωριμίας με τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Αμοργού και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση αν και δεν υπήρχε καθολική συμμετοχή εξήχθησαν ωστόσο από πλευράς του συλλόγου μας πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα.
Το αίσθημα απομόνωσης ήταν διάχυτο στην εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού και η απογοήτευσή της είναι ιδιαίτερα έντονη ακόμα και όσον αφορά τη δράση του συλλόγου μας. Αφού εκφράστηκαν διάφορα παράπονα, έγινε μια παρουσίαση από την πλευρά μας του συλλόγου και της μέχρι τώρα δράσης του και δόθηκε η διαβεβαίωση ότι η ενδυνάμωση των σχέσεων με τα μέλη του συλλόγου της Αμοργού είναι στις άμεσες προτεραιότητες του διοικητικού συμβουλίου.
Στη συνέχεια και μετά από μια συζήτηση τόσο για τη γενικότερη πολιτική κατάσταση όσο και για τα προβλήματα της παιδείας ειδικότερα, έγινε μια αναφορά στα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας της Αμοργού. Σε αυτά κυριαρχεί το κτιριακό καθώς υπάρχει σύγκρουση αρμοδιοτήτων ανάμεσα στις δημόσιες υπηρεσίες. Το αποτέλεσμα είναι να μένουν μαθητές χωρίς σχολείο και να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες αίθουσες. Εντυπωσιακό είναι ότι στο νησί δεν υπηρετούν καθόλου ειδικότητες! Δηλαδή εκτός από δασκάλους και νηπιαγωγούς δεν υπάρχει καμία άλλη ειδικότητα. Μεγάλη είναι τέλος η ανασφάλεια όχι μόνο της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά ολόκληρου του νησιού από τις τρομερές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.
Τελειώνοντας ζητήθηκε από τους εκπαιδευτικόυς του νησιού να προτείνουν και δικούς τους τρόπους ενδυνάμωσης των σχέσεων των μελών του συλλόγου καθώς και ζητήθηκε η ενεργός συμμετοχή τους στο ιστολόγιο του συλλόγου μας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια όλα αυτά τα μέλη που παραβλέποντας την απογοήτευσή τους προς το σύλλογο ήρθαν στη συνάντηση και μας άκουσαν και συμμετείχαν ενεργά στην ενδιαφέρουσα αυτή συζήτηση.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τη συνάδελφο Μόσχα Νομικού που παρείχε φιλοξενία στα μέλη του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.