Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Δεύτερη ημέρα διαδήλωσης από μαθητές λυκείου Καρπάθου


Εμείς οι μαθητές του ΓΕΛ Απερίου θέλοντας να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας για την κατάσταση στο χώρο της παιδείας αλλά και γενικότερα για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας, αποφασίσαμε...
την κατάληψη του σχολείου, ύστερα από συνέλευση που πραγματοποιήσαμε στο προαύλιο του σχολείου μας.

Από τους 99 μαθητές ψήφισαν και υπέγραψαν οι 98 μαθητές υπέρ της κατάληψης εθνική υποδούλωση στους Ευρωπαίους «φίλους» μας.

1) Οι Έλληνες γιατί δεν αντιστέκονται στα νέα απάνθρωπα μέτρα και στην οικονομική και αντιμετωπίσει πιο δύσκολες καταστάσεις και πάντα αγωνιζόταν για την ελευθερία και την δημοκρατία του που θεσπίστηκαν σε αυτόν τον τόπο. Έτσι και σήμερα θα αγωνιζόμαστε μέχρι να επέλθει η δικαίωση.

2) Η νεολαία βυθίζεται στην κατάθλιψη και την αβεβαιότητα γιατί το μέλλον τους καθορίζεται από τους «σωτήρες» τους. Οι μειωμένες θεσεις στα πανεπιστήμια, η φτώχεια, η ανεργία και η υπερφορολόγηση των γονιών μας, η αβέβαιη επαγγελματική αποκατάσταση εξωθούν τους νέους να εγκαταλείψουν τη μητέρα-πατρίδα τους.

3) ΠΕΙΤΕ «ΟΧΙ» σε μία ανάπηρη δημοκρατία και σε μία υποταγμένη χώρα στην οποία ποδοπατούνται οι αξίες και η αξιοπρέπεια μας και τα ιδανικά μας.

Ας μας απαντήσει η υπουργός παιδείας κ. Διαμαντοπούλου:

1) Πόσα εκατομμύρια ευρώ φεύγουν από την φτωχή και υπερχρεωμένη χώρα μας κάθε μήνα και από τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά μας για να σπουδάσουν τα ελληνόπουλα στο εξωτερικό με δίκιά της απόφαση και των Ευρωπαίων συνεταίρων;

2) Αφού κάνουν τόσες μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές στην Ελλάδα γιατί δεν ανοίγουν τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια για να σπουδάσουμε στη χώρα μας; Και να κρίνεται ο κάθε φοιτητής με βάση την φοίτηση και την επίδοσή του. ’

3) Πόσο στοίχησαν φέτος τα DVD και τα βιβλία και οι φωτοτυπίες επειδή η κ. υπουργός δεν φρόντισε εγκαίρως να ‘ναι από το καλοκαίρι στο σχολείο όπως τα προηγούμενα χρόνια;

4) Ειδικά για το Γενικό Λύκειο Απερίου Καρπάθου που το έκτισαν απ’το υστέρημά τους οι Καρπάθιοι και έβγαλε τόσους επιστήμονες, σήμερα δεν επαρκούν οι αίθουσες διδασκαλίας, δεν έχουμε εργαστήρια, γυμναστήρια, βιβλιοθήκη, αίθουσα τελετών και η ημιτελής προσθήκη του κτιρίου δεν έχει παραδοθεί ακόμα.

5) Ζητάμε να δραστηριοποιηθούν όλοι οι Καρπάθιοι και να πιέσουν τους αρμόδιους να κτιστεί νέο σύγχρονο κτίριο για το Λύκειο Καρπάθου.

6) Τα χωριά της Καρπάθου εδώ και τέσσερις μήνες δεν έχουν αγροτικούς γιατρούς και το κέντρο υγείας μας μάς στέλνει στην Ρόδο ή στην Κρήτη λόγω έλλειψης γιατρών.

7) Τα δρομολόγια των πλοίων μειώθηκαν, αεροπλάνα δεν ξέρουμε αν θα έχουμε και στο ήδη υψηλό κόστος ζωής εξισώνουν τον Φ.Π.Α στις νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές όπως είναι στα αστικά κέντρα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ!

Καρπάθιοι! Ψηλά το κεφάλι! Όπως ήμασταν πρωτοπόροι στην επανάσταση του 1821 και στην επανάσταση της 5ης Οκτωβρίου ας διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας για παιδεία, εργασία, υγεία και ποιότητα ζωής. Τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ μας ΔΕΝ είναι ΠΡΟΝΟΜΙΑ για να μας τα καταργήσουν!

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στα παιδιά!Η νεολαία τελικά δεν είναι τελικά τόσο κοιμισμένη, όσο την θέλουν κάποιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.