Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Τα νέα μέτρα συνοπτικά


Ας ρίξουμε λοιπόν μία ματιά στα νέα μέτρα. Διαβάστε τα προσεκτικά γιατί εμένα διαβάζοντάς τα μου έρχεται να κλάψω!

- Μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%. Οι νέοι κάτω των 25 ετών θα υποστούν επιπλέον μείωση 10%. Επιπλέον προβλέπεται πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων μέχρι η ανεργία να μειωθεί κάτω από το 10%, καταργείται η διαιτησία, ο χρόνος της μετενέργειας μειώνεται από έξι σε τρεις μήνες.

- Η μονιμότητα καταργείται σε όλες τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες. 

- Αποχώρηση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2012.

- Μείωση του συνολικού αριθμού των υπαλλήλων του δημοσίου κατά 150.000 μέχρι το 2015.

- Περικοπή της κύριας σύνταξης ΟΤΕ, ΔΕΗ και τραπεζών κατά 15%. Κάτω 7% και οι συντάξεις που δίνει το ΝΑΤ.

- Μείωση 15% στις επικουρικές συντάξεις.

- Νέα περιστολή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων κατά 400 εκατ.ευρώ.

- Μαχαίρι 300 εκατ.ευρώ στις αμυντικές δαπάνες.

- Αποκρατικοποίηση ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012.

- Μαχαίρι 1,1 δισ. ευρώ στις φαρμακευτικές δαπάνες.

- Επανεξέταση όλων των ειδικών μισθολογίων προκειμένου να εξοικονομηθούν κονδύλια ύψους 0,2% του ΑΕΠ ετησίως.

- Παροχή επιδομάτων με εισοδηματικά κριτήρια με σκοπό να γίνει οικονομία ποσών που ισούνται με το 1,5% του ΑΕΠ, την τριετία 2013-2015.

- Μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 2% με την κατάργηση των εισφορών για ΟΕΚ-ΟΕΕ.

- Λουκέτο στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.

- Επιπλέον μείωση κατά 3% των εισφορών ΙΚΑ από το 2013.

- Κατάργηση φοροαπαλλαγών.

- Τέλος στο καθεστώς χαμηλού ΦΠΑ που ισχύει στη νησιωτική Ελλάδα.


Και ας μου επιτραπεί μια προσωπική εκτίμηση για το τέλος. Η πολύ μικρή συμμετοχή του κλάδου μας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Μανδηλαρά είναι ίσως η καλύτερη επιβεβαίωση της αναποτελεσματικότητας της επιλογής μορφής αγώνα των απογευματινών κινητοποιήσεων.

3 σχόλια:

  1. Τι να κάνουμε Άλεξ.Από λόγια έχουμε χορτάσει πια. Ο καθένας ας κάνει ό,τι του υπαγορεύει η συνείδησή του..Εγώ τουλάχιστον θέλω να μπορώ κάποτε να λέω ότι έκανα κάτι, κι ας ξέρω ότι δεν άλλαξα την ιστορία.
    Κρίμα πάντως...Τι θα λένε κάποτε τα βιβλία της ιστορίας για εμάς...[ή τα dvd]
    ΚΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ο κόσμος αγανακτεί από την τηλεόραση του!Νομίζει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα ή ότι δεν θα χτυπήσει τη δικιά του πόρτα σε όλα αυτά που γίνονται!Αλλά όταν την χτυπήσει θα είναι αργά!!!Ξυπνήστε επιτέλους και βγείτε στους δρόμους!Δεν υπάρχει άλλη λύση!Μόνος δεν μπορεί κανένας, όλοι μαζί ΜΠΟΡΟΥΜΕ!Κάποιοι λένε ε και τι μπορούμε να κάνουμε ότι είναι να γίνει θα γίνει!Ε σ'αυτούς λέω ότι το ίδιο αν έλεγαν Και οι πρόγονοι μας στους Τούρκους και τους Ιταλούς ακόμη σκλαβωμένοι θα ήμασταν!!! Νεοέλληνες του καναπέ και της τηλεόρασης και του facebook (μαποβιβλίο) ξυπνήστε έχουμε οικονομικό πόλεμο!που σκοπό έχει να μας σκλαβώσει!Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΕΛΕΙ ΘΥΣΙΕΣ!ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ!ΕΜΕΙΣ?????ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ????ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΠΛΩΝ?????!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο φιλαρακος του Τσαρου... ο Λαυρεντιαδης...ειχε σε λογαριασμο στην Ελβετια 160 εκ. ευρω ...περιπου οσα θα εξοικονομησει το κρατος απο τις περικοπες στις συνταξεις...
    Ο γιωργακης λοιπον καλα το ελεγε "λεφτα υπαρχουν" αλλα το εκοψε το συνθημα στη μεση...ειχε και συνεχεια, που ποτε δεν ακουσαμε...."λεφτα υπαρχουν αλλα τα εχουν σε λογαριασμους οι φιλοι μου, ηλιθιοι ελληνες"!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.