Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Τι είναι η ACTA;

Η ACTA (Anti-Counterfeiting Trademark Agreement) συστάθηκε και υπεγράφη με μυστικότητα, χωρίς δημόσιες διαβουλεύσεις. H αρχική ιδέα της σύστασής του ήταν να προστατεύσει την πνευματική ιδιοκτησία. Εκείνοι που δεν θέλουν να ακούν γι' αυτήν θεωρούν πως η συμφωνία αυτή θα αλλάξει όχι προς το καλύτερο βέβαια την ζωή μας στο διαδίκτυο. Η ACTA δεν είναι τίποτε άλλο από μια συμφωνία μεταξύ πολλών χωρών και αφορά τα πνευματικά δικαιώματα και όχι μόνο.
Η συμφωνία επί της ουσίας, καθιστά παρόχους (ISP) αποκλειστικά υπεύθυνους για τις όποιες παραβάσεις πνευματικών δικαιωμάτων που γίνονται στο δίκτυό τους. Αυτό σημαίνει ότι ώστε να μην βρεθούν προ απροόπτου - ακόμα και κατηγορούμενοι - οι πάροχοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν συστήματα παρακολούθησης κάθε ιντερνετικού βήματος των χρηστών τους.
Οι πάροχοι μάλιστα θα έχουν την δυνατότητα να αποστέλλουν προειδοποιήσεις στον χρήστη που επιδεικνύει "παραβατική" συμπεριφορά και αν δεν συμμορφώνεται να τον "πετάει" έξω από το δίκτυό του. Το περίεργο με την ACTA είναι ότι σύμφωνα με τα όσα λένε όσοι την έχουν μελετήσει προσπαθεί με ύπουλο τρόπο να περάσει νόμους μέσω μιας εμπορικής συμφωνίας που όταν επικυρωθεί θα αποκτήσει δεσμευτική ισχύ και θα ισχύει σε όλες τις χώρες!
Ως τώρα στην Ευρώπη, οι χώρες που συμφώνησαν να υιοθετήσουν την ACTA είναι οι Ελλάδα, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ισπανία και Σουηδία. Σύντομα θα υπογράψουν και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ήδη έχουν υπογράψει οι ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία και Σιγκαπούρη.
Πηγή: pathfinder.gr



4 σχόλια:

  1. Δηλαδή θα μας παρακολουθούν και στο διαδίκτυο τώρα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι μόνο στο διαδίκτυο, αλλά και στην τουαλέτα!Να βλέπουν και πόσο συχνά πηγαίνουμε κι αν έτσι αν έχουμε να φάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχαχα!!!! Εγώ πάντως θα 'χω μάλλον πρόβλημα που δεν είμαι δυσκοίλιος!!!! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τωρα τι να πω...Εγώ από ακτα,μακτα,ρακτα και τετοιά δεν γνωρίζω δηλαδής....αλλά ένα θελώ να ρωτήσω .. γιουπρον θα μπαίνουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.