Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Οι καθυστερήσεις συνεχίζονται για την επισκευή του Δημοτικού Σχολείου Κυνιδάρου

Ακολουθεί το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας naxosnews. Δυστυχώς δεν είναι το μόνο σχολείο της Νάξου που είναι σε άσχημη κατάσταση...
Πέρασαν περισσότεροι από τρεις μήνες, από το δημοσίευμα του naxosnews.gr για το Δημοτικό Σχολείο Κυνιδάρου και τις δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και του προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου για το θέμα. Υπενθυμίζεται, ότι εκκρεμούσε η απαιτούμενη μελέτη για τη συντήρηση του σχολικού κτηρίου. Επανήλθαμε με το εύλογο ερώτημα για την πορεία εξέλιξής του προς τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, ο οποίος απάντησε, ότι την ημέρα επικοινωνίας μας, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, είχε παραληφθεί η μελέτη από την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε., προς την οποία όμως θα αποστελλόταν και πάλι με τις παρατηρήσεις της υπηρεσίας...



Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του προϊσταμένου της Τ.Υ., κ. Δημήτρη Γρυλλάκη, οι απαιτούμενες εργασίες, τη μελέτη των οποίων ανέλαβε η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. στις αρχές του Οκτωβρίου 2011,  αφορούν την ολική αντικατάσταση στέγης και ενίσχυση τοιχοποιίας, ενώ έχει αναλάβει και την κατάρτιση των τευχών δημοπράτησης του έργου. Μάλιστα, είχε προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής της μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2011. 

Ήδη το χρονοδιάγραμμα έχει παρεκκλίνει κατά ένα μήνα, ενώ θα απαιτηθούν και επί πλέον ημέρες για την ολοκλήρωση της μελέτης, που σύμφωνα με τον κ. Γρυλλάκη θα είναι διάστημα μικρότερο του ενός μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά από πρόσκληση της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, εξειδικευμένο κλιμάκιο της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε., είχε επισκεφθεί το κτήριο του Δημοτικού Σχολείου Κινιδάρου στις 6 Ιουλίου 2011 για νέα εκτίμηση των προβλημάτων του κτιρίου, αφού είχε προηγηθεί και μια πρώτη επίσκεψη λίγο πριν την εκπνοή του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, όταν η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. είχε επισκεφθεί και είχε κάνει αυτοψία σε πολλά σχολικά κτίρια του Νομού Κυκλάδων και της Νάξου.

Ήδη λοιπόν είχε αποτυπώσει και το συγκεκριμένο πρόβλημα. Παρ’ όλα αυτά, ούτε η σύμβαση με την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση προχώρησε τότε, αλλά και οι καθυστερήσεις από τον Ιούλιο που έγινε νέα αυτοψία μέχρι τον Οκτώβριο που η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. ανέλαβε τη μελέτη, συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Το περασμένο καλοκαίρι, περίοδο που δεν λειτουργούν τα σχολεία, πέρασε ανεκμετάλλευτο και οι μαθητές δεν ήταν δυνατόν να στεγαστούν στο σχολείο πριν την επισκευή του.

Ευχόμαστε να διαψευστούμε, όμως όλα δείχνουν, ότι δύσκολο να επιστρέψουν την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.