Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Κοινωνικό Παντοπωλείο από το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου


Σημαντικό κοινωνικό έργο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας επιτελεί εδώ και καιρό το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου. Στο εν λόγω σχολείο φοιτούν 40 μαθητές προερχόμενοι από οικογένειες των δήμων Κερατσινίου και Περάματος,  οι οποίες αντιμετωπίζουν «οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, που, προστιθέμενα στην αναπηρία του παιδιού τους, τις επιφορτίζουν με επιπλέον κόστος διαβίωσης»
Στο σχολείο έχει δημιουργηθεί ένα κοινωνικό παντοπωλείο, με σκοπό την διανομή τροφίμων για την ενίσχυση των πολύ φτωχών οικογενειών, ενώ, παράλληλα, υλοποιεί δύο προγράμματα:
  • καθημερινής ελαφριάς σίτισης των παιδιών
  • 15νθήμερης διανομής τροφίμων.
Οι μισές τουλάχιστον από τις οικογένειες των μαθητών αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά προβλήματα με την ανεργία και τη φτώχεια. Μερικές οικογένειες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, να πληρώσουν τρέχοντες λογαριασμούς, να καλύψουν τα πρόσθετα έξοδα των παιδιών με αναπηρία (φάρμακα, εξετάσεις, πρόσθετο εξωνοσοκομειακό εξοπλισμό κ.ά.)
«Εδώ και δύο χρόνια, ανταποκρινόμενοι στις έκτακτες κοινωνικές ανάγκες που έχουν προκύψει, αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε προγράμματα που σκοπό έχουν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση τις οικογένειες που βάλλονται περισσότερο και διαβιούν σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας», λέει μιλώντας στην aftodioikisi.gr η κοινωνική λειτουργός του σχολείου Άννα Γερασιμάτου.
«Δεν προλαβαίνουμε να δώσουμε τρόφιμα, ρουχισμό. Κάθε μέρα "αδειάζουμε". Εξυπηρετούμε μέχρι σήμερα 30 οικογένειες. Ολοένα και περισσότερο αυξάνεται η λίστα με άπορους, πολύτεκνους, άνεργους, ανθρώπους που δεν έχουν οικονομική ευμάρεια. Η βοήθεια είναι σημαντική από τους ιδιώτες και παρακαλούμε να συνεισφέρουν ακόμη περισσότερο», σημειώνει και υπογραμμίζει και τη «σημαντική βοήθεια τόσο των μαθητών του σχολείου μας που συνέχεια συνεισφέρουν όσο και όλου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, το οποίο βοηθά με όποιον τρόπο μπορεί».
Όσοι ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν το σχολείο με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 210-4311939.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.